• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.04.2019

21:01

OPOZICIONI KANDIDAT ZA GRADONAČELNIKA ISTANBULA IMAMOGLU: Tonemo u nestabilnost, Erdogan mora da PRIZNA PORAZ!

Vesti

OPOZICIONI KANDIDAT ZA GRADONAČELNIKA ISTANBULA IMAMOGLU: Tonemo u nestabilnost, Erdogan mora da PRIZNA PORAZ!

Podeli vest

Opozicioni kandidat za gradonačelnika u Istanbulu Ekrem Imamoglu pozvao je danas izbornu komisiju u Turskoj da potvrdi njegovu pobedu i zatražio od turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana da "sarađuje" kako bi zaustavio povlačenje Turske u nestabilnost zbog izbornih rezultata

Prema preliminarnim i nezvaničnim rezultatima agencija, Imamoglu je pobedio bivšeg premijera Binalija Jildirima, kandidata vladajuće partije, sa blizu 25.000 glasova razlike. 

Imamoglu je na konferenciji za novinare u svom glavnom štabu pozvao Erdogana i njegovu partiju da "doprinesu kako bi se zaustavio proces povlačenja Turske u nemirene vode zbog rezultata izbora u Istanbulu, koje prati ceo svet", prenosi AP.

On je pokazao i fotografiju iz 1994. godine, kada je Erdogan izabran za gradonačelnika Istanbula. Fotografija prikazuje suparničkog kandidata opozicije na proslavi Erdoganove pobede. Imamoglu je zamolio predsednika da sada uzvrati.

- Mi tražimo pravdu - rekao je on.

Vladajuća turska Partija pravde i razvoja (AKP) podnela je juče žalbu na rezultat lokalnih izbora u Istanbulu, gđe je, prema preliminarnim rezultatima, opozicija osvojila "tesnu" većinu. 

Erdoganova partija je pobedila na nivou cele Turske prema preliminarnim rezultatima, ali je izgubila vlast u Ankari i, kako izgleda, u Istanbulu, dva grada koja su bila pod njenom kontrolom poslednjih 25 godina. 

Erdoganova AKP je odbila da prizna poraz i uložila je žalbu osporavajući rezultate u svih 39 okruga u Istanbulu i 25 okruga u glavnom gradu Ankare. 

 

LOKALNI IZBORI U TURSKOJ PODIŽU TEMPERATURU: Erdoganov AKP zahteva ponovno brojavanje glasova u Istanbulu!



U žalbi oni su ukazali na izborne neregularnosti i ocenili da su brojni glasovi neopravdano računati kao nevažeći što je, prema toj partiji, štetilo njenim kandidatima, prenosi agencija


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
slađa

pre 5 godina

Ako je "tesna" većina u Istanbulu, onda mora da se proveri. I na Floridi se prebrojavalo. Erdogan je veliki državnik.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija