• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.04.2019

23:52

PUTIN OTVORIO MERCEDESOVU FABRIKU: Nemački gigant će u okolini Moskve proizvoditi 25.000 automobila godišnje!

Vesti

PUTIN OTVORIO MERCEDESOVU FABRIKU: Nemački gigant će u okolini Moskve proizvoditi 25.000 automobila godišnje!

Podeli vest

Nemački automobilski gigant "Dajmler" zvanično je otvorio fabriku "Mercedes-Benca" u okolini Moskve. Svečanoj ceremoniji prisustvovao je i ruski predsednik Vladimir Putin

Ova fabrika u industrijskom parku u Jesipovu prva je strana investicija u rusku automobilsku industriju posle nekoliko godina, navodi Rojters.

Vladimir Putin je na svečanosti rekao da će godišnja proizvodnja biti 25.000 automobila, a da je ukupna vrednost investicije 291 milion dolara.

Fabrika će zapošljavati skoro hiljadu radnika.

Mnogi svetski proizvođači automobila otvarali su fabrike u Rusiji posle 2000. godine, ali je prodaja automobila pala na desetogodišnji minimum od 1,42 milion 2016. godine.

Rusko tržište se ponovo oporavlja, a prošle godine je prodato 1,8 miliona automobila.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SS

pre 5 godina

Rusija velika država tajkuna koji će kupovati mečke,zato će naši kupovati VW.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija