• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.04.2019

20:14

ERDOGAN ODGOVORIO AMERIKANCIMA: Rusija je ponudila bolje uslove ugovora od SAD!

Vesti

ERDOGAN ODGOVORIO AMERIKANCIMA: Rusija je ponudila bolje uslove ugovora od SAD!

Podeli vest

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da Vašington ne može da ponudi Ankari uslove prodaje protivraketnog sistema "Patriot", kao što su oni uslovi koje nudi Rusija ugovorom o kupoprodaji protivvazdušnog sistema S-400.

- Predložili smo kupovinu sistema ''Patriot'' od Amerike, ali nam oni nisu ponudili zadovoljavajuće uslove - rekao je Erdogan.

Televizijska stanica Haberturk je navela da se "ugovor sprovodi i da očekuju isporuku S-400 u julu", preneo je TAS S.

Turski predsednik je rekao da je stav Vašingtona o turskoj kupovini S-400 "veoma loš i da im se ne sviđa".

Vašington je u pokušaju da spreči kupovinu S-400, u ponedeljak objavio da zaustavlja isporuku Ankari opreme za razvoj aviona F-35.

Kako se navodi, Turskoj su prema ugovoru sa SAD skoro isporučena tri aviona F-35, i piloti su trenutno na obuci u Americi.

Prema navodima agencije, potpisivanje ugovora o kupoprodaji je od ruske strane potvrđeno 12. septembra 2017. godine, i Erdogan je objavio da je Turska već platila avans.

Ruski predsednik Vladimir Putin je ranije rekao da je Rusija donela odluku da ubrza isporuku sistema S-400 Turskoj.

 

POMPEO: SAD nastavlja razgovare sa Turskom o ruskom S - 400; ČAVUŠOGLU: Nemamo šta da razgovaramo, KUPOVINA S-400 JE GOTOVA STVAR!



Sistem S-400 je najnapredniji protivvazdušni raketni sistem koji je dizajniran za uništavanje aviona, krstarećih i balističkih raketa i može se koristiti i za mete na površini zemlje.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17