• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer DN

07.04.2019

18:53

OVO JE NAJSKUPLJI RAZVOD IKADA! Bezosova žena dobila 35,8 milijardi dolara!

Vesti

OVO JE NAJSKUPLJI RAZVOD IKADA! Bezosova žena dobila 35,8 milijardi dolara!

Podeli vest

Šef "Amazona" postigao sporazum o razvodu od supruge Mekenzi (48). Ona će biti 24. najbogatija osoba na planeti, dok će on sa preostale 108,2 milijarde dolara ostati prvi na listi

Amerikanac Džef Bezos (55), šef "Amazona" i najbogatiji čovek na svetu, postigao je sporazum sa suprugom Mekenzi (48), prema kojem će njoj posle razvoda pripasti 35,8 milijardi dolara. Njihov razvod ubedljivo je najskuplji u istoriji, ali će Bezos i posle toga, sa preostale 108,2 milijarde dolara, ostati najbogatiji čovek na planeti. 

Bila darežljiva 

Prema navodima američkih medija, Mekenzi će pripasti samo četiri odsto deonica u "Amazonu", dok će Bezos ostati najveći pojedinačni akcionar sa 12 odsto. Ona je odlučila da u korist muža odustane od svojih akcija u druge dve njihove kompanije, listu "Vašington post" i aerokosmičkoj firmi "Blu oridžin". 

GOLI SELFIJI GA KOŠTALI BOGATSTVA! Jako glup potez najbogatijeg čoveka na svetu!

Foto: Informer

Ipak, sa novcem koji dobije ona će biti 24. najbogatija osoba na svetu i treća najbogatija žena na planeti. 

- Zahvalna sam na tome što je proces razvoda od Džefa okončan. Radujem se novoj fazi u našim odnosima, u kojoj ćemo zajednički brinuti o naše četvoro dece i biti prijatelji. Srećna sam što sam mu prepustila sve svoje akcije u "Vašington postu" i "Blu oridžinu" kako bi mogao da nastavi rad u tim neverovatnim kompanijama. S druge strane, uzbuđena sam zbog sopstvenih planova - napisala je Mekenzi na Tviteru. 

I Bezos se posle nje oglasio na Tviteru. 

- Zahvaljujem se Mekenzi na njenoj ljubaznosti i radujem se našem prijateljstvu. Ona je bila neverovatna partnerka, saveznica i majka, ali je i briljantna žena od koje ću uvek učiti nešto novo - naveo je milijarder. 

Dele i nekretnine 

Supružnici nisu objasnili kako će podeliti ostatak svoje imovine, uključujući luksuzne nekretnine u Njujorku, Medini, Vašingtonu, Sijetlu, na Beverli Hilsu i u zapadnom Teksasu. Istovremeno, ni jedno ni drugo nisu spomenuli Džefovu ljubavnicu Loren Sančez (49), zbog koje su u januaru 2019. i rešili da stave tačku na brak dug 25 godina.

Foto: Reuters

Loren Sančez

Naime, Bezos je sa Sančezovom imao aferu osam meseci pre nego što je obelodanio da se razvodi od Mekenzi. Bio je primoran da svoju aferu otkrije javnosti jer je tabloid "Nešenel inkvajerer" došao do njegove prepiske sa švalerkom i kasnije ju je objavio. 
Bezos je i dalje u vezi sa Sančezovom, a prema rečima njihovih prijatelja, trebalo bi uskoro da počnu da žive zajedno.

Najskuplji razvodi u istoriji

1. Alek i Džozelin Vildenštajn - 3,8 milijardi dolara dobila je supruga francuskog biznismena i trgovca umetninama, nakon razvoda 1999. 
2. Rupert Mardok i Ana Mardok Torv - 1,7 milijardi dolara dobila je Ana 1999, kad se razvela od medijskog mogula posle 31 godine braka
3. Berni i Slavica Ekleston - 1,2 milijarde dolara pripalo je Slavici kad se 2009. razvela od osnivača "Formule 1" posle 23 godina braka
4. Stiv Vin i Elejn Farel Paskal - 1 milijardu dolara dobila je žena američkog biznismena i trgovca nekretninama kad se 2010. drugi put razvela od njega
5. Harold Ham i Su En Arnal - 974,8 miliona dolara pripalo je Su En nakon što se 2012. razvela od američkog naftnog i gasnog magnata, posle 24 godine braka

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marcco

pre 5 godina

Nije samo najskuplji razvod, već je i ova Loren Sančez najskuplja švalerka. Ne shvatam da je Bezos pao na glupost da je prepiska "slučajno" dospela u javnost... očigledno se Sančezvoj žurilo.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Čović otkrio sve o Panteru! Evo zašto nije ostao u Zvezdi!
Fudbal

Čović otkrio sve o Panteru! Evo zašto nije ostao u Zvezdi!

Kod nas je Kevin Panter igrao za 160.000 dolara, doveo ga je Šakota. Odradio je fantastičan posao, a onda je došao i rekao: 'Voleo bih da ostanem u Crvenoj zvezdi, ali imam veću ponudu, otkrio je Nebojša Čović, prvi čovek kluba sa Malog Kalemegdana.

20.04.2024

13:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija