• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B92.net

10.04.2019

08:29

(UZNEMIRUJUĆI FOTO) KO JE KRIV ZA MASOVNI POMOR DELFINA U GRČKOJ! Turska vojska: Nismo mi, samo smo vežbali!

Vesti

(UZNEMIRUJUĆI FOTO) KO JE KRIV ZA MASOVNI POMOR DELFINA U GRČKOJ! Turska vojska: Nismo mi, samo smo vežbali!

Podeli vest

Turska vojska negirala optužbe grčkog instituta za zaštitu morske sredine da su pomorske vežbe, koje je nedavno sprovela, uzrok masovnog pomora delfina

Turska vojska postavila je na svom nalogu na Tviteru video snimak i fotografije delfina, na kojima navodi da se vidi kako delfini "veselo prate" brodove tokom vežbi.

Grčki institut "Arhipelagos" u ponedeljak je saopštio da su na obalama Egejskog mora, od kraja februara, pronađena tela 15 delfina, navodi AP.

 

 

Institut nije mogao da pruži dokaz da je pomor delfina povezan sa vežbama turske vojske, ali je naglasio da je do porasta broja stradalih delfina došlo u periodu od 27. februara do 8. marta, kada su izvedene vežbe.

Foto: Archipelagos Institute of Marine Conservation

Institut ističe i da je tokom vežbi upotrebljen sistem sonar, koji koristi prostiranje akustičnih talasa, kao i "živa" municija.

 

 

S druge strane, turska vojska tvrdi da oružane snage vode računa o okolini tokom operacija i da su tokom svog delovanja svesni značaja zaštite "naših prijatelja u moru".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milisav pn

pre 5 godina

Kako ko je kriv,..ma Srbi su krivi bolan,Srbi!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija