• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: rs.sputniknews.com/informer.rs

12.04.2019

16:40

(VIDEO) PUTIN UKIDA VOJNI ROK! Precizno objasnio zašto SAMO PROFESIONALCI TREBA DA BUDU U ORUŽANIM SNAGAMA RUSIJE!

Vesti

(VIDEO) PUTIN UKIDA VOJNI ROK! Precizno objasnio zašto SAMO PROFESIONALCI TREBA DA BUDU U ORUŽANIM SNAGAMA RUSIJE!

Podeli vest

Predsednik Rusije Vladimir Putin je rekao da će pre ili kasnije poziv na vojnu službu postati prošlost!

Ruski predsednik smatra da savremenom vojnom tehnikom mogu da upravljaju samo profesionalci, pre svega zbog usložnjavanja vojne tehnike i zadataka koji stoje pred njom.

- Stvaranje profesionalne armije je pravac u kom se krećemo. Vojna tehnika postaje sve komplikovanija  i njome mogu da upravljaju samo profesionalci. Obavezno služenje vojnog roka postaje stvar prošlosti. Istina, da bismo to postigli treba nam vreme i finansijska sredstva - rekao je Putin. 

(VIDEO) UKRAJINA GURA RUSIJU U RAT SA NATO! MOSKVA poslala ozbiljno UPOZORENJE KIJEVU zbog provokacija u Crnom moru!

Dodao jeda neke države ipak nisu prešle u potpunosti na profesionalnu vojsku, jer vojnici uvek imaju zadatke koji ne zahtevaju velike kvalifikacije.

Odgovarajući na pitanje jednog od učesnika sastanaka da li je predviđeno odlaganje poziva za vojsku za mlade stručnjake koji rade u kosmičkoj sferi, šef države je podsetio da Ministarstvo odbrane ima naučne čete i specijalne centre u kojima mogu služiti, bez gubitka kvalifikacija. Šef države je podsetio da na takve dužnosti dolazi pet ljudi na jedno mesto.

Na kraju je Putin podsetio da je vojni rok u Rusiji sada minimalan.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
mislav

pre 5 godina

Pa čekaj bre! Šta nije na ovom portalu bilo bar 10 članaka kako je europa slaba jer nema vojni rok, kako je Rusija jaka jer ima ogromnu vojsku koju može mobilizirati za jedan dan!???

Vlah alija

pre 5 godina

Ma bre rusofili pišu bajke o rusiji a putin nema ni za paštete koliko su pred bankrotom pa vidi bre klipove po you tubu šta im jede vojska gore stanje nego u srbiji

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija