• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vostok

14.04.2019

13:28 >> 13:31

MOSKVA JASNA: NEUTRALISAĆEMO NATO U CRNOM, MORU - preduzećemo sve neophodne mere za to!

Vesti

MOSKVA JASNA: NEUTRALISAĆEMO NATO U CRNOM, MORU - preduzećemo sve neophodne mere za to!

Podeli vest

Moskva pažljivo prati razmeštanje sistema protivraketne odbrane SAD THAAD u Rumuniji. Rusija ima pitanja o ciljevima tog razmeštanja, rekao je novinarima zamenik ministra inostranih poslova Rusije Aleksandar Gruško

Imamo pitanja zbog čega se razmešta sistem THAAD i u čemu se sastoji modernizacija objekata u Rumuniji, rekao je Gruško.

Prema njegovim rečima, Moskva je na svim političkim nivoima dosad govorila o tome da je razmeštanje protivraketa na objektima u Rumuniji namenjeno isključivo pariranju raketnim pretnjama izvan evroatlantskog regiona i da "te rakete po svojim karakteristikama nisu sposobne da presreću strateška sredstva koja postoje u naoružanju Ruske Federacije".

- Nameće se pitanje o tome kakvi će radovi biti izvođeni na objektima u Rumuniji, jer je dobro poznato da Sjedinjene Američke Države danas rade na usavršavanju presretanja raketa, a mnogi više ni ne kriju to da američki PRO, uključujući evropski segment integrisan u NATO, mora da stekne sposobnost presretanja raketnih sredstava ruskog naoružanja - naglasio je diplomata.

Drugo pitanje u vezi s tim, kako je naveo Gruško, jeste koliko će dugo sistem THAAD biti u Rumuniji i kakve će funkcije on realno ispunjavati.

RUSIJA I KINA ĆE NAPASTI FLORIDU IZ VENECUELE! Trampe, šalji vojsku da ne bude kasno! PARANOJA SENATORA SAD!

Govoreći o rastućoj aktivnosti NATO u Crnom moru Gruško je istakao da ona podriva međunarodnu stabilnost i da će Moskva reagovati na "adekvatan način".

- Nedvosmisleno je negativno to što aktivnost u crnomorskom regionu ne doprinosi bezbednosti, već samo podriva regionalnu stabilnost. Razume se, mi ćemo preduzeti sve neophodne mere za neutralizaciju opasnosti povezanih s povećanom aktivnošću NATO u tom regionu. Pažljivo pratimo kako će se razvijati planovi Alijanse u vezi s jačanjem prisustva u tom regionu i reagovaćemo na odgovarajući način na to - rekao je Gruško na marginama zasedanja Saveta za spoljnu i odbrambenu politiku Rusije.

On je dodao da je Moskva duboko uverena da se bezbednost u Crnomorskom regionu mora štititi pre svega saradnjom crnomorskih zemalja.

(VIDEO) SAUDIJCI DALI GENERALU MILIONE DA KRENE NA TRIPOLI?! Haftar DOBIO PONUDU tokom posete Arabiji, pa nekoliko dana kasnije započeo ŽESTOKU OFANZIVU!

- To je Organizacija za crnomorsku ekonomsku saradnju, u vojnoj sferi to je dokument o merama poverenja u Crnom moru. Nadamo se da će biti obnovljena delatnost grupe 'Blek si fors' (Crnomorska vojno-mornarička grupacija za operativnu saradnju), koja je stvorena sa ciljem saradnje flota svih crnomorskih država - istakao je Gruško.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija