• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

16.04.2019

13:59 >> 14:03

(FOTO) KAKO SE SAMO USUĐUJETE! Francuska besna zbog komentara iz Kijeva o Notr Damu, MOSKVA: TO JE VAŠA ŠKOLA!

Vesti

(FOTO) KAKO SE SAMO USUĐUJETE! Francuska besna zbog komentara iz Kijeva o Notr Damu, MOSKVA: TO JE VAŠA ŠKOLA!

Podeli vest

Ukrajinski politički analitičar razbesneo je francuskog ambasadora u Kijevu komentarom da je požar u Notr Damu možda povezan s posetom jednog od učesnika predsedničkih izbora u Ukrajini

Komentator Taras Berezovec, koji važi za pristalicu predsednika Petra Porošenka, napisao je na Tviteru sledeće:

- Makron je imao sreće posle posete Zelenskog, pa je izgoreo Nort Dam. Vatra je mogla da uhvati i Jelisejsku palatu", napisao je Berezovec, misleći na kandidata za predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog, rivala Petra Porošenka. 

Foto: Printskrin/Sputnjik

Ovaj pokušaj šale izazvao je oštru reakciju Izabel Dimon, francuske ambasadorke u Kijevu, koja je na Tviteru odgovorila:

- Kako se samo usuđujete! Sramota - napisala je ona.

 

 

Ministar spoljnih poslova Ukrajine Pavel Klimkin nije se oglasio ovim povodom, ali je izjavio saučešće francuskom narodu zbog ove velike tragedije.

ARNO GUJON UPUTIO PORUKU SVIMA KOJI LIKUJU NAD PEPELOM NOTR DAMA: Nisu ga gradili, niti se tamo mole oni koji su BOMBARDOVALI SRBIJU!

Međutim, na tvit francuske ambasadorke reagovalo je jedno drugo ministarstvo spoljnih poslova - rusko.

- Zašto ste iznenađeni? To je vaša škola - glasio je odgovor ruskog Ministarstva spoljnih poslova, uz karikaturu francuskog satiričnog časopisa „Šarli ebdo" koja je objavljena posle nesreće aviona sa pripadnicima ruskog hora Aleksandrov.

 

 

Ironijom sudbine, Berezovec se izgleda složio s ovom procenom. Nakon što je obrisao svoj tvit, on je na Fejsbuku objavio objašnjenje, pozivajući se na rad magazina "Šarli ebdo".

-  Zašto je moje pravo na slobodu govora različito od prava mojih francuskih kolega? - zapitao se on. 

(FOTO/VIDEO) ZNAK S NEBA DA SE ZLO VRAĆA! Proročanstvo se obistinilo, NOSTRADAMUS I BABA VANGA PREDVIDELI POŽAR KOJI JE PROGUTAO NOTR DAM?!

"Šarli ebdo" je u međuvremenu objavio novu naslovnu stranu, s temom požara u Notr Damu.

Francuski satirični magazin "Šarli ebdo", poznat po svojim karikaturama o aktuelnim događajima, stavio je na naslovnu stranu svog broja zapaljeni Notr Dam i predsednika Francuske Emanuela Makrona.

- Zapaljeni Notr Dam - samo u utorak od podneva 'Šarli ebdo' izlazi u elekstronskom obliku i na 50 kioska Pariza - navodi se na Tviteru.

 

 

Na naslovnici crvene boje napisano je „reforme" i naslikana je karikatura predsednika Francuske Emanuela Makrona na čijoj glavi gori Notr Dam.

NOTR DAM ZVONIO U ČAST POBEDE SRBA NAD TURCIMA! Prema predanju simbol Pariza je 1389. godine slavio pobedu srpske vojske!

- Počeću sa nosećom konstrukcijom - kaže Makron.

Najveći požar u katedrali Notr Dam počeo je sinoć. Plamen je zahvatio noseću konstrukciju. U gašenju požara je učestvovalo oko 400 vatrogasaca. Požar je ugašen. Prema podacima francuskih medija, nesreća je povezana sa radovima na restauraciji. 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Zoran

pre 5 godina

Francuzi osvestite bog vas upozorava. Vi neznate sta radite. Ovo je mozda samo pocetak, ko zna.

Daca

pre 5 godina

Pa sta ako je izgorela. Kad su nase svetinje gorele sirom kosova nije bilo nista

Vlada

pre 5 godina

Ono, kad polupismen kometarise bilo sta. Zna da stavi zarez kao gde treba,a ne zna sta se pise odvojeno, a sta spojeno.

Fikus

pre 5 godina

Hitno se javi uredniku da te zaposle kao lektora komentara, upravo ovih dana je kolegijum konstatovao da je takav stručnjak neophodan.

RINGISPIL

pre 5 godina

Sto se neko uopste uzbudjuje, izgorela noseca konstrukcija i pao toranj. Kako su sejali tako u zanju.

Mi smo Srbi ciganlija

pre 5 godina

Mi Srbi smo Turci vidi nam se na facama nikako n mogu da budu slavenske

sen

pre 5 godina

Ne treba likovati, tragedije mogu svakog i svaku zemlju da zadese. Dragi Bog nek nam ju u pomoći.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija