• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: rs.sputniknews.com

24.04.2019

11:42

(VIDEO) AMERIKA OTVORENO ZAPRETILA RUSIJI S MEDITERANA: Naša flota je SIGNAL ZA MOSKVU! ŠOJGU IH O'LADIO: Sami izmislili, sami u to poverovali!

Vesti

(VIDEO) AMERIKA OTVORENO ZAPRETILA RUSIJI S MEDITERANA: Naša flota je SIGNAL ZA MOSKVU! ŠOJGU IH O'LADIO: Sami izmislili, sami u to poverovali!

Podeli vest

Ambasador SAD u Rusiji Džon Hantsman izjavio je da američka flota u Mediteranu, predvođena nekolicinom nosača aviona, treba da bude signal za Moskvu

- Diplomatske veze i dijalog u dosluhu sa moćnim odbrambenim sistemima tih brodova pokazuju Rusiji da, ukoliko zaista i želi da uspostavi bolje odnose sa Amerikom, mora da obustavi sopstvenu destabilizujuću aktivnost širom sveta - rekao je.

Prema njegovim rečima, svaki nosač aviona u Mediteranu predstavlja "100.000 tona međunarodne diplomatije".

Pored nosača aviona na kojima je raspoređeno 130 aviona, u Mediteran je uplovilo i 10 drugih brodova. Na njima je raspoređeno ukupno 9.000 mornara i marinaca.

NATO pokušava da predstavi Rusiju kao glavnu pretnju Zapadu, uprkos tome što takav način razmišljanja nema nikakve veze sa realnošću, izjavio je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu.

(VIDEO) RUSI ZATVARAJU AMERIČKU BAZU U TURSKOJ?! Najmoćnija baza u Maloj Aziji "INDŽIRLIK" seli se u Grčku!

 

Nastupajući u okviru Moskovske međunarodne konferencije o bezbednosti on je rekao da u osnovi tih optužbi leži princip: "Sami izmislili - sami u to poverovali".

- Pokušaji da se Rusija predstavi kao glavna pretnja Zapadu postali su dominantna politika Alijanse. Oni su sami izmislili rusku pretnju i sami u nju poverovali - rekao je.

Foto: Tanjug/AP

Prema njegovim rečima, praktični potezi NATO-a, povećanjem aktivnosti i širenjem infrastrukture u blizini ruskih granica, vode do rasta tenzija i potrebe da Rusija na njih odgovori.

Šojgu je takođe rekao i da su SAD i zvanično priznale da je razmeštanje njihovog protivraketnog štita zapravo usmereno protiv Rusije.

- Nakon istupanja iz Sporazuma o protivraketnoj odbrani postalo je jasno da je glavni cilj tih sistema obuzdavanje Rusije i Kine. Budući da to stoji i u njihovim zvaničnim dokumentima, naši odgovori su opravdani - zaključio je.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
DEDA RAKA

pre 4 godine

Šteta, tolika gvoždjurije da zagadi more! Kauboji , čuvajte ga kući biće svima bolje!!!!

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija