• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

25.04.2019

18:48 >> 18:53

KO JE EVROPSKI HITLER KOJI BI DA ZAPOČNE RAT?! Slovenici digili na noge EU i svet, NAJSTRAŠNIJE UPOZORENJE IKAD!

Vesti

KO JE EVROPSKI HITLER KOJI BI DA ZAPOČNE RAT?! Slovenici digili na noge EU i svet, NAJSTRAŠNIJE UPOZORENJE IKAD!

Podeli vest

Premijer Slovenije Marjan Šarec podigao je medijsku prašinu kada je uporedio situaciju u Evropi sa onom pred izbijanje Drugog svetskog rata, a još više činjenicom da je evropske političare uporedio sa onima koji su svojevremeno popuštali Adolfu Hitleru

U intervjuu koji je dao agenciji AP, Šarec je ocenio da Evropska unija ubuduće mora brže i odlučnije da donosi odluke, kao i da ćemo „svi propasti ako ona propadne".

U isto vreme on je istakao da Uniji treba novo i efikasnije vođstvo, ako želi uspešno da parira talasu populizma i sve većem uticaju Rusije i Kine.

Karijerni diplomata Zoran Milivojević kaže da taj intervju izaziva pažnju, ali otvara i niz pitanja, jer iz analize slovenačkog premijera nije jasno ono što je i osnovno - ko je današnji Hitler?

- Kome se to 'sve toleriše' i ko je taj ko, prema Šarecom mišljenju, stvara uslove za novi globalni sukob? To sigurno, prema njemu, ne bi trebalo da bude Nemačka, jer je ona stožer Zapadne Evrope i zapadnog sveta na ovim prostorima, u koji je Slovenija duboko integrisana kao članica EU i NATO. Pominjanje Rusije i Kine u njegovom izlaganju verujem da je samo odraz globalnih dešavanja i suprotstavljanja u multipolarnom svetu na relaciji Amerika-Rusija-Kina - uveren je naš sagovornik.

U isto vreme Milivojević nije siguran u kojem smislu bi Rusija i Kina mogle da budu zemlje kojima se "nešto toleriše", jer nije jasno šta bi to trebalo da im se toleriše. 

PUTIN DELI PASOŠE STANOVNICIMA DONBASA: Rusi koji žive u Ukrajini nisu lošiji od Mađara ili Rumuna!?

- Ono što meni liči kao motiv za ovakvu analizu slovenačkog zvaničnika jesu sami odnosi u EU. Dakle, u pozadini je sukob suverenista ili populista, to jest grupacije koja se zalaže za jače nacionalne države, i Brisela, koji bi svima da diktira uslove - od načina života do funkcionisanja u državno-pravnom smislu - dodaje on.

Naime, Milivojević podseća da slovenački premijer pripada levici kojoj ne odgovaraju populističke tendencije u EU. Kako kaže, to je i razlog zbog čega je napravio ovu paralelu i to baš pred izbore u EU, na kojima se prognozira dobar plasman suverenista.

(VIDEO) TRAMP U PANICI! VETERAN AMERIČKE POLITIKE upravo objavio kandidaturu ZA PREDSEDNIKA SAD!

Naš sagovornik u isto vreme napominje da slovenački premijer zaboravlja na važan deo u EU koji se ne slaže sa politikom Amerike. 

- Ako išta preti miru i stabilnosti, onda je to politika sile, a ona se primenjuje novim visokotehnološkim sredstvima 21. veka. Takođe, i onim što direktno zadire u mir, a to je ekonomija. Amerika i njeni partneri nikada pre nisu upotrebljavali sankcije kao metod kao što to sada čine. Njih uvode i neki evropski centri i bilo bi lepo da slovenački premijer i to jasno definiše - navodi Milivojević. 

Naš sagovornik podseća da je sve što se trenutno dešava u svetu izazvano ignorisanjem principa koji se zasnivaju na Povelji UN i standardima koji su upravo i doneti posle iskustava iz Drugog svetskog rata.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Fikus

pre 4 godine

Eeeeee, kad bi on imao tri čiste ili što se kaže mu*a da izgovori da je Amerika taj faktor kome se gleda kroz prste kao Hitleru. Zna on dobro da bi istog trenutka njegova politička karijera bila završena.

Ljubo

pre 4 godine

Vidi ,njega brine Rusija i Kina ,...e ,da hoce malo " zdrmati " Evropu , bilo koja sila ,bozanska ili ovozemaljska .

predragm

pre 4 godine

Pa Vucic ce izazvati 3 svetski rat. Mi Srbi smo bili mirodjija u svakoj corbi. On je najpovoljnija licnost da izazove prvo rat sa Siptarima pa sa muslimanima u Bosni i onda ce se ukljuciti i Hrvatska. Ishod ce biti poznat Vucic ce zavrsiti kao Ddraza Mihajlovic a Srbija ce biti podeljena do granica kakva je bila pre balkanskih ratova i bice Ruska enklava jer ce vojvodina i Sandjak biti u natou. Srbijom ce upravljati predsednistvo od 7 clanova sa rotirajucim predsednikom.

Anarhista

pre 4 godine

Видела битанга да им долази крај. Кад загрми са Истока, на Балкану ће бити само једна држава. Неће бити бравара да им даје републике лево и десно.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija