• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.04.2019

14:56

TRAMP PRESEKAO: Proglašava najstariji egipatski islamistički pokret TERORISTIČKOM ORGANIZACIJOM!

Vesti

TRAMP PRESEKAO: Proglašava najstariji egipatski islamistički pokret TERORISTIČKOM ORGANIZACIJOM!

Podeli vest

Trampova administracija radi na tome da najstariji egipatski islamistički pokret Muslimansko bratstvo proglasi stranom terorističkom organizacijom, saopštila je danas Bela kuća

Egipatski predsednik Abdel Fatah al-Sisi zatražio je od američkog predsednika Donalda Trampa da proglasi Muslimansko bratstvo terorističkom organizacijom, što je Egipat već učinio, na sastanku tokom posete Vašingtonu 9. aprila, a sada je stigao i odgovor na to, izvestio je danas "Njujork tajms".

- Predsednik se konsultovao sa svojim timom za nacionalnu bezbednost i liderima u regionu koji dele njegovu zabrinutost i na proglašenju se radi kroz unutrašnji proces - navela je portparolka Bele kuće Sara Senders u imejlu.

(FOTO/VIDEO) GVAIDO POZVAO VOJSKU DA MU SE PRIDRUŽI! Ministar odbrane Venecuele: Vojska ostaje verna Maduru!

Muslimasko bratstvo je došlo na vlast u na privim slobodnim izborima u modernom Egiptu 2012. godine, godinu dana nakon što je srušen dugogodišnji autokrata Hosni Mubarak u narodnom ustanku, navela je agencija. 

KURAN JE NJEGOV NOVI USTAV?! Đilas inspiraciju za ime svoje nove stranke našao u MUSLIMANSKOJ BRAĆI!

Pokret je sada zabranjen i hiljade njegovih pristalica i veliki broj lidera su u zatvoru.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija