• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

02.05.2019

16:42 >> 16:46

RUSIJA PRAVI VELIKU ALIJANSU ZA ODBRANU VENECUELE! Lavrov: Moskva mobiliše države KOJIM JE DOSTA SAMOVOLJE SAD!

Vesti

RUSIJA PRAVI VELIKU ALIJANSU ZA ODBRANU VENECUELE! Lavrov: Moskva mobiliše države KOJIM JE DOSTA SAMOVOLJE SAD!

Podeli vest

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je da je tokom telefonskog razgovora američki državni sekretar Majk Pompeo tražio da Rusija prekine sa podrškom predsedniku Venecuele Nikolasu Maduru

Lavrov je takođe nazvao neistinitim izjave Sjedinjenih Američkih Država o ulozi Rusije u situaciji u Venecueli.

- Ako se navede sve ono što zvanični predstavnici američke administracije govore o Venecueli, onda možete beskrajno postavljati pitanja i na sva ova pitanja će odgovor po pravilu biti, diplomatski rečeno, neistina - naglasio je Lavrov.

Komentarišući moguću vojnu intervenciju Vašingtona u Venecueli, Lavrov je istakao da će Rusija formirati grupu zemalja za suprotstavljanje toj zamisli, a ona se već formira u Ujedinjenim nacijama. 

- Stav će biti vrlo jednostavan. Mi ćemo mobilisati grupu država koje, poput nas, poštuju Povelju Ujedinjenih nacija, da se suprotstave takvim planovima. Takva grupa se formira u Ujedinjenim nacijama i nadam se da će dobiti ozbiljnu podršku u organizaciji.
   
Lavrov je dodao da je tokom telefonskog razgovora sa američkim državnim sekretarom pozvao da se ne vraća na Monroovu doktrinu, da je to nepoštovanje Venecuele.

- Odgovorio sam mu, na osnovu našeg principijelnog stava, da se mi nikada ne mešamo u tuđe poslove i pozivamo i druge da učine to isto - rekao je on novinarima.

Lavrov je dodao da je u razgovoru da se Sjedinjene Američke Države, kako je već objavljeno u Vašingtonu, uzdrže od povratka na Monroovu doktrinu. 

On je dodao da smatra da takve izjave u velikoj meri odražavaju nepoštovanje prema narodu Venecuele i, uopšte, narodu Latinske Amerike".

MADURO: VOJSKA ĆE BRANITI VENECUELU OD PUČISTA I IZDAJNIKA! Gvaido u problemu, bezbednosne snage stale uz vlast u Karakasu!

Ruski ministar je dodao da su se Rusija i Sjedinjene Američke Države dogovorile da nastave kontakte o Venecueli, iako su njihovi stavovi nespojivi. 

- Dogovorili smo se da nastavimo kontakte, uključujući i o Venecueli, ali ja ne vidim kako je moguće ujediniti stavove: s jedne strane - naše zasnovane na Povelji Ujedinjenih nacija, na principima i normama međunarodnog prava, a sa druge strane - stav Sjedinjenih Američkih Država, koje iz Vašingtona postavljaju vršioca dužnosti predsednika druge zemlje - rekao je on novinarima u Taškentu.

BESNI RAT U VATIKLANU! Grupa katoličkih sveštenika proglasila PAPU FRANJU JERETIKOM - pobunjenike predvode Britanci!

- Stavovi su nespojivi, ali mi smo spremni da razgovaramo - naglasio je ministar.

Ranije je američki državni sekretar Majk Pompeo izjavio da je Maduro navodno nameravao da napusti zemlju i pobegne na Kubu, ali su ga predstavnici Rusije odvratili od tog koraka. Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova je, komentarišući Pompeove reči, izjavila da Sjedinjene Američke Države pokušavaju da demorališu vojsku Venecuele, a sada koriste i lažne vesti kao deo informacionog rata.

Telefonski razgovor između ruskog ministra i američkog državnog sekretara Pompea održan je u sredu, a posebna pažnja posvećena je situaciju u Venecueli. Ministarstvo spoljnih poslova Rusije kasnije je komentarisalo da je Lavrov ukazao Pompeu da je nastavak agresivnih koraka prema Venecueli prepuno najtežih posledica. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ljubo

pre 5 godina

Izgleda ,je*es ti Ruse ,kada oni moraju da izginu oko dvadeset miliona pa da nekog polome .Umesto da polome nekoga da vise nikada ne padne na pamet nekome da im ime spomene .

Antikomunizam

pre 5 godina

Dobro ajde sada realno!!! Pa kako neko(RUSIJA) može da podržava predsednika koji je izgubio na izborima ali to neće da prizna i da se makne sa vlasti? Maduro bi se odmah posle poraza na izborima maknuo da ga ne podržava Putin to je jasno ali eto treba i Putko malo da igra pred vratima Ameroike da im pošalje još migranata ko u EU... Vreme je da i tu Tramp malo uvede reda ko u Siriji one tri fabrike za hemijsko oružje a Putin će opet samo da gleda jer su mu moćni esovi i rakete samo medijska propaganda!

ALO

pre 5 godina

Dane Lukajić bivši časnik Vojske Republike Srpske danas izrečena 6-godišnja zatvorska kazna za mučenje zarobljenika u logoru Manjača piše Jutarnji list a CELA SRBIJA ĆUTI?

mladen

pre 5 godina

g. Lavrov, Naslov teksta je da se formira savez država isti onakav kakav savez je NATO pakt. Čitajući tekst g. Lavrov vi ste najavu alijanse država podredili UN. Šteta što ne mogu lično da ti se obratim, ako misliš ustanovi alijansu država slično NATO paktu ili se mani da bilo što uradiš sa UN jer UN NATO ne poštuje.

Jova

pre 5 godina

Anglo-Amerika ako uđe u rat sa Venecuelom ,to će joj biti kraj njene vladavine svetom. Bolje bi joj bilo da neratuje nigde tako će moći duže da zadrži primat nad celim svetom koji još ima. Ako je napadne 8.Kralj to neće dozvoliti,i gotovo je sa Anglo-Amerikom, jer ona po Zakonu Božjim propada.

sara

pre 5 godina

Bravo za Rusiju!!!!. Dosta je više američkog terora zbog ličnih interesa, uništavanje zemalja i ubijanja nedužnih civila, a sve pod plaštom lažne demokratije!!!!.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija