• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnik.rs

09.05.2019

09:12 >> 10:17

(FOTO/VIDEO) RUSIJA SLAVI POBEDU NAD FAŠIZMOM! Pogledajte veličanstvenu VOJNU PARADU u Moskvi!

Vesti

(FOTO/VIDEO) RUSIJA SLAVI POBEDU NAD FAŠIZMOM! Pogledajte veličanstvenu VOJNU PARADU u Moskvi!

Podeli vest

U Moskvi je danas održana vojna parada povodom Dana pobede nad fašizmom. Kako je ranije najavljeno, u paradi na Crvenom trgu učestvovalo je više od 13 hiljada vojnika i 132 jedinice tehnike, kao i 74 aviona i helikoptera



10:07 - Parada povodom Dana pobede je završena!

10:06 - Uz muziku marša „Oproštaj od Slovenki“ ruski vojnici napuštaju Crveni trg.

Foto: Tanjug/AP

10:06 - Na samom kraju Parade zajednički nastup ruskih vojnika.

10:05 - Završeno predstavljanje vojne mehanizacije. Crvenim trgom su prodefilovali oklopno vozilo „Tajfun 4h4“ i „Tigar - M“, vozila „Kurganjec-25“ i BMP-3, transporter BTR-82A, tenkovi T-14 „Armata“, glavni borbeni tenk T-72V3, vozilo za logistiku „Terminator“ kao i divizije raketnih kompleksa „Iskander M“, divizija višecevnog bacača „Smerč“, kolona raketnih sistema S-400 „Trijumf“, oklopni automobili „Tigar“, „Patrol“, „Ural“ kao i mnoga druga.

Foto: Tanjug/AP

09:59 - Na začelju paradnog stroja bojne tehnike je pešadijsko borbeno vozilo „Bumerang" sa zastavama Oružanih snaga Ruske Federacije.

09:59 - Na Crveni trg izlaze autonomni lansirni uređaji raketnog kompleksa „Jars“ u pratnji automobila „Tigar“.

09:20 - Predsednik Putin čestitao je Dan pobede, dan, kako je rekao, našeg ponosa, tuge i bezgranične zahvalnosti zaštitnicama otadžbine koji su razbili nacizam.

- Oni su ratovali trudili se, prošli su nadljudska iskušenja i stajali na strašnom mestu borbe kada je trebalo. Dali su sve što je potrebno i dobili su tu pobedu - poručio je Putin na početku tradicionalne vojne parade, koja se svakeo godine održava na Crvenom trgu u Moskvi.

Foto: Tanjug

09:10 - Ministar odbrane pozdravio je paradnu kolonu vojno-pomorske flote, vazdušno-desantne trupe, raketne snage strateške namene, železničke vojske, vojske za zaštitu od radijacijskog, hemijskog i biološkog napada, vojnike Nacionalne garde, Ministarstva za vanredne situacije i Federalne službe bezbednosti (FSB) Rusije, kao i najmlađe učesnike parade – suvorovce, nahimovce, kadete i junarmejce.

Foto: Tanjug

09:09 - U vojnoj paradi na Crvenom trgu učestvuje više od 13.000 vojnika i 132 jedinice vojne tehnike Oružanih snaga Ruske Federacije, kao i ostalih paradnih jedinica.

09:08 - Ministar odbrane počinje obilazak paradne jedinice da bi pozdravio vojnike. Na samom početku će general armije Šojgu pozdraviti pripadnike kopnenih jedinica.

Foto: Tanjug

Ove godine pešadijsku kolonu čini 35 paradnih četa, sastavljenih od oficira, narednika i vojnika formacija i vojnih jedinica, studenata i kadeta vojnih škola, učenika vojnih škola, kadetskih korpusa i pripadnika ruskog pokreta „Mlada armija“, kao i predstavnici drugih bezbednosnih agencija.

Po tradiciji na čelu kolone će se naći legendarni tenk T-34-85 kojeg će pratiti borbena vozila — četiri lTigra-M“, tri „Tigra-M“, tri „Korneta-D1“ i tri „Tajfuna-K 4h4“.

Foto: Tanjug

Pored centralnog dela svečanosti, u 30 moskovskih parkova, a takođe i na trgovima i ulicama ruske prestonice, biće održane brojne manifestacije: koncerti, izložbe, radionice. Na scenama će nastupiti plesači, muzičari i glumci. 

U bioskopima pod otvorenim nebom biće emitovani i ratni filmovi, a tradicionalno će raditi i poljske kuhinje. Ulaz u vojne muzeje će za sve zainteresovane biti slobodan.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragi

pre 4 godine

Samo u Rusiji se slavi dan pobjede nad fašizmom, 9. Maj. U državama EU se samo obilježava taj datum. Na sramotu čovječanstva u EU 9 maj se slavi kao dan Evropske unije. Fašistička EU je od 365 dana izabrala baš 9 maj da bude dan kad je navodno stvorena EU. Kakvi licemjeri. I kakvi banditi. Živjela bratska Rusija!

Saradžogla

pre 4 godine

Prekinuo sam građevinske radove na kući da bih odgledao rusku paradu u Moskvi.Vala,bato,rusi su zaslužili da se poštuju za vek vekova!

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija