• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.05.2019

12:04

(FOTO) PUTIN OBJASNIO CELOM SVETU ZAŠTO JE RUSIJA NEPOBEDIVA! Snažna i dirljiva poruka ruskog predsednika na vojnoj paradi u Moskvi!

Vesti

(FOTO) PUTIN OBJASNIO CELOM SVETU ZAŠTO JE RUSIJA NEPOBEDIVA! Snažna i dirljiva poruka ruskog predsednika na vojnoj paradi u Moskvi!

Podeli vest

Predsednik Rusije Vladimir Putin poručio je danas u u obraćanju na Paradi pobede na Crvenom trgu da Rusija aktivno sarađuje sa svima koji su spremni da se na delu suprotstave terorizmu i ekstremizmu, i da poziva sve zemlje da shvate zajedničku odgovornost za stvaranje efektivnog i za sve ravnopravnog sistema bezbednosti

- Poklanjamo se pred sećanjem na očeve, dedove, majke, muževe ženu, braću i sestre, tugujemo za veteranima koji više nisu među nama - naveo je Putin.

Rekao je kako je sećanje na Otadžbinski rat savest i odgovornost, i istakao da si neke zemlje u svetu zaboravile ljudsko dostojanstvo i služile nacizmu.

- Poklanjamo se pred svim veteranima pobednicima koji žive u raznim zemljama - rekao je Putin.

Objasnio je da se podvig koji su zajedno izveli ne treba deliti, i da Rusija proslava pobedu koja je jedinstvena.

Foto: Tanjug/AP

Istakao je da su lekcije tih ratova aktuelne i da će raditi sve što je neophodno da bi se obezbedila visoka borbena gotovost oružanih snaga i odbrambeni potencijal najsavremenijeg nivoa.

Podsetio je kako Rusija aktivno sarađuje sa svima koji su spremni da se na delu suprotstave terorizmu i ekstremizmu, i pozvao sve zemlje da shvate zajedničku odgovornost za stvaranje efektivnog i za sve ravnopravnog sistema bezbednosti.

(FOTO/VIDEO) RUSIJA SLAVI POBEDU NAD FAŠIZMOM! Pogledajte veličanstvenu VOJNU PARADU u Moskvi!

Objasnio je da su nacisti mislili da će moći da pokore sve narode i Sovjetski Savez, hiljadugodišnju Rusiju, ali da im to nije pošlo za rukom. Rekao je da je bilo i poraza i povlačenja, teških trenutaka, ali da sve to nije slomilo Rusiju i da je već početkom jula 1941. godine u stroj ušlo više od pet miliona boraca.

 

Foto: Tanjug/AP

- Na istok su prebačene stotine velikih fabrika - objasnio je Putin, i dodao da je u neverovatno kratkom roku proizvodnja nastavljena na Uralu, Povolžju, u Sibiru - "sve za pobedu" bila je deviza tih godina.

(FOTO) GORBAČOV U INVALIDSKIM KOLICIMA NA VOJNOJ PARADI! Bivšem sovjetskom lideru (88) obezbeđenje pomoglo da dođe na svečanu ceremoniju u Moskvi!

Šef ruske države je istakao da je zakletva koja je predata današnjim pokolenjima branilaca otadžbne glavni zalog za apsolutnnu pouzdanost i nepobedivost ruskog oružja. Rekao je da se svake godine sve jače oseća moć tog podviga bez presedana, i da mi danas shvatamo neverovatnu vrednost ratnog trijumfa ruskog naroda kojim je zaštićena i spasena Rusija.

- U istoriji našeg naroda ima mnogo istorijskih momenata, ali pobeda nad fašizmom i kazna nacistima koji su se proglasili višom rasom je najveći podvig - rekao je Putin.
 

Foto: Tanjug/AP

Govorio je kako su se u Lenjingradu na svakom koraku događali podvizi često veoma mladih heroja, da je više od polovine tih ljudi bilo mlađe od 20 godina, i da su mnogi pravo iz školske klupe išli na front, i zauvek ostali tamo na prvim linijama fronta.

- Nisu žalili svoj život radi budućeg mira, radi svakog od nas, nikada nećemo zaboraviti njihovu hrabrost i samopožrtvovanost - zaključio je Putin.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Anarhista

pre 4 godine

Ми данас, који смо живи, вечни смо дужници, милионима паћеника из прошлости.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija