• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.05.2019

08:05

POMPEO OTKAZAO POSETU MOSKVI! Ali ipak će morati da se SRETNE SA PUTINOM!

Vesti

POMPEO OTKAZAO POSETU MOSKVI! Ali ipak će morati da se SRETNE SA PUTINOM!

Podeli vest

Američki državni sekretar Majk Pompeo otkazao je moskovski deo posete Rusiji, prenosi agencija Frans pres

Međutim, on će se, kao što je i planirano, sastati sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom i ministrom spoljnih poslova Sergejom Lavrovom u Sočiju.

U ponedeljak će američki diplomata otići u Brisel kako bi sa evropskim liderima razgovarao o „neodložnim pitanjima", među kojima je i situacija u vezi sa iranskim nuklearnim sporazumom.

Pompeo je ranije već otkazao posetu Berlinu i Grenlandu kako bi se "fokusirao na iranski problem", dodaje agencija.

ŠTA SE SAD OVO DESILO!?! Pompeo povukao izjavu Stejt departmenta o "Državnom udaru" u CG!

Prošle nedelje je Teheran, na godišnjicu povlačenja Sjedinjenih Američkih Država iz nuklearnog sporazuma, objavio da prekida sa ispunjavanjem niza tačaka Zajedničkog sveobuhvatnog akcionog plana o nuklearnom programu, u delu koji se tiče rezervi obogaćenog urana i teške vode.

Iran i "šestorka" međunarodnih posrednika (Rusija, SAD, Velika Britanija, Kina, Francuska i Nemačka) zaključili su 14. jula 2015. istorijski sporazum o rešavanju dugogodišnjeg problema iranskog nuklearnog programa - Zajednički sveobuhvatni akcioni plan, čija implementacija skida sa Irana ekonomske i finansijske sankcije koje su ranije uveli SB UN, SAD i Evropska unija. Plan je stupio na snagu 16. januara 2016. godine.

U maju 2018. godine američki predsednik Donald Tramp objavio je da se Sjedinjene Američke Države povlače iz sporazuma i uvode sve restriktivne mere, među kojima i sekundarne, odnosno prema drugim zemljama koje posluju sa Teheranom.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marcco

pre 4 godine

A zašto se predsedni sastaje sa državnim sekretarom? Ovi izgleda tretiraju Rusiju kao balkansku zemlju gde predsednik u najboljem slučaju može da dosegne do sekretara dok je njihov predsednik isključivo rezervisan za Nemca, Francuze i Britance.

Samosvsna građanska

pre 4 godine

Gledala sam noćas rusku televizijsku iformativnu emisiju ,,Сегодня'', alu u njoj nije bilo ni reči o otkazivanju Pompeove posete.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija