• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RT

15.05.2019

11:41

BEŽE AMERI! IZDATO HITNO NAREĐENJE! Povlačite se iz Bagdada!

Vesti

BEŽE AMERI! IZDATO HITNO NAREĐENJE! Povlačite se iz Bagdada!

Podeli vest

Administracija u Vašingtonu izdala hitnu naredbu koja se odnosi na američko osoblje u Iraku da se odmah povuku

 

Kako prenosi Raša tudej, američka ambasada u Bagdadu je saopštila da ima naređenje da se svo osoblje koje nije "za hitne slučajeve" odmah vrati u SAD.

Taj potez stiže usled podizanja tenzija na relaciji SAD-Irak, ali i zveckanja oružjem između SAD i Irana.

Nekoliko zaposlenih u ambasadi u Bagdadu već je počelo da napušta ambasadu u Bagdadu, kao i tzaposleni u američkom konzulatu u Erbilu, prestonici iračkih kurda.

RT podseća da je administracija SAD u nedelju upozorila građane da ne idu u Irak, a ako su tamo da budu "uzdržani" od svega što se dešava. Takoše, suspendovano je i izdavanje viza.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Kalimero

pre 4 godine

Nema dileme da je Amerika naumila da napadne Iran. Slanje nosača aviona i povelike prateće flote bojnih brodova i B52 bombardera u region je očigledna priprema. Navodna sabotaža ili napad na Saudijske tankere sa naftom namenjenom Americi trebalo je da bude izgovor i povod ali izgleda da prevara nije izvedena kako su planirali i očekivali pa ne mogu da optuže Iran. Nisu slučajno Španci odlučili da svoje brodove povuku odande iz NATO snaga, ne žele da budu umešani u potencijalno užasne događaje. Nije dobro, Iran ima nuklearnu bombu i siguran sam da se neće ustezati da je upotrebi ako bude napadnut a to znači 3. svetski rat ...

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija