• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnik.rs

16.05.2019

17:28

(FOTO) UHAPŠENO ČETVORO AKTIVISTA U AMBASADI VENECUELE: Policija širom otvorila vrata Gvaidovim opozicionarima!

Vesti

(FOTO) UHAPŠENO ČETVORO AKTIVISTA U AMBASADI VENECUELE: Policija širom otvorila vrata Gvaidovim opozicionarima!

Podeli vest

Američka policija je uhapsila poslednjih četvoro aktivista koji su štitili Ambasadu Venecuele u SAD od pristalica venecuelanske opozicije, saopštila je jedna od aktivistkinja Medeja Bendžamin

Policija je uhapsila četvoro preostalih ljudi u Ambasadi Venecuele koji su bili u grupi za zaštitu Ambasade. To je potpuno narušavanje Bečke konvencije. Sramota!", napisala je aktivistkinja na Tviteru.

Bendžaminova je prethodno saopštila da je američka policija ušla u Ambasadu kako bi uhapsila ljude koji protestuju protiv zauzimanja tog zdanja.

 

 

​- Policija sada upada u Ambasadu kako bi uhapsila pristalice ’Kolektiva za zaštitu Ambasade - napisala je Medeja Bendžanim na Tviteru.

Ovo je drugi upad američke policije u Ambasadu Venecuele. Prethodni put pripadnici policije su u zdanje diplomatske misije ušli 14. maja. 

Ambasada Venecuele nalazi se u Džordžtaunu, jednoj od najprestižnijih četvrti Vašingtona. Proteklih nekoliko sedmica u zdanju se nalaze američki nevladini aktivisti koji podržavaju zakonitog predsednika Venecuele Nikolasa Madura.

Foto: Sputnjik

Venecuelanske diplomate ranije su napustile SAD na zahtev Stejt departmenta.

Maduro je zahvalio američkim aktivistima, izrazivši „duboko divljenje“ zbog zaštite Ambasade Venecuele.

Venecuelanski predsednik je ranije rekao da je predsednik SAD Donald Tramp odgovoran za narušavanje neprikosnovenosti Ambasade Venecuele u Vašingtonu i zatražio da se ta neprikosnovenost poštuje.

Foto: Sputnjik

U Venecueli su 21. januara počeli masovni protesti protiv aktuelnog predsednika Venecuele Nikolasa Madura. Predsednik parlamenta Venecuele Huan Gvaido se 23. januara proglasio za privremenog šefa države. Sjedinjene Američke Države i niz drugih zemalja su priznale Gvaida i zahtevaju od predsednika Venecuele Nikolasa Madura, kog ne smatraju legitimnim šefom države, da ne dozvoli nasilne akcije protiv opozicije. Maduro je Gvaida nazvao „marionetom Sjedinjenih Američkih Država“. Lidera Venecuele Nikolasa Madura kao legitimnog predsednika podržavaju Rusija, Kina i niz drugih zemalja.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
junik

pre 4 godine

Zasto onda idemo u neku paciju skolu na glasanje, sto nam to treba,gubimo dan i nadamo se da je navodno demokratski izabrano. I nije po ljubavi NN tj. nije prosao koga su finansirali i sta onda, palimo skupstinu da bi izgoreli glasacki listici i onemogucimo rucno brojanje poto ni u drugom krugu placenik ne bi prosao ili u ovom slucaju namogu da im zapale skupstinu posto nemaju naucnika Velju Ilica i slicne te samovoljno prazne ambasadu da bi uveli koga su placali. Strasno, horor.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija