• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: sputniknews.com

20.05.2019

08:15

ŠOK! Google ukinuo kompaniji Huawei licencu za Android! SISTEM VIŠE NEĆE MOĆI DA SE AŽURIRA!

Vesti

ŠOK! Google ukinuo kompaniji Huawei licencu za Android! SISTEM VIŠE NEĆE MOĆI DA SE AŽURIRA!

Podeli vest

Američki Gugl suspendovao je licencu kompaniji Huavej, što znači da će kineski proizvođač mobilnih telefona ostati samo na osnovnoj verziji Android operativnog sistema. Prethodno je u četvrtak Trampova Administracija stavila Huavej na crnu listu kompanija.

Ovaj potez će drastično bi otežati poslovanje Huaveja na tržištu pametnih telefona izvan Kine, s obzirom da će ovom odlukom kineski tehnološki gigant izgubiti pristup ažuriranjima Guglovog operativnog sistema.

Kako prenosi Rojters, sledeća verzija Android smart telefona će takođe izgubiti pristup popularnim uslugama, uključujući Gugl plej prodavnicu, Dži-mejl i Jutjub aplikacije.

- Huavej će moći da koristi samo javnu verziju Androida i neće moći da dobije pristup vlasničkim aplikacijama i uslugama od Gugla - rekao je izvor ove novinske agencije.

Američka administracija kojom rukovodi predsednik Donald Tramp u četvrtak je stavila Huaveji na crnu listu, a to povlači mere koje će toj kompaniji izuzetno otežati poslovanje sa američkim partnerima, preneo je RTS.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
1999

pre 4 godine

OK odbacimo android, svi mi sa huawei telefinima i tabletima.

Marcco

pre 4 godine

Drugim rečima, Google neće moći da šalje DEA i CIA podatke o korisnicima Huawei telefona? Razlog više da se pređe na Huawei telefon s obzirom a open source lako može da se proveri da li negde cure podaci.

Kalimero

pre 4 godine

Živela slobodna trgovina, živelo slobodno tržište, živela otvorenost i ravnopravnost = samo dok to odgovara Americi i donosi zaradu američkim kompanijama. Ako neko slučajno ugrozi mega profit američkim kompanijama to onda više ne važi i uvode se sankcije i protekcionizam. Svaki komentar je tu suvišan ... Da li će Kinezi naći odgovor? Ne sumnjam ni najmanje ...

yastreb

pre 4 godine

Sad će predsednik Si Đinping da mu odgovari kontramerom. Neće Tramp znati gde pre da se počeše.

RINGISPIL

pre 4 godine

Jedina metodologija trgovine /pljacke/ ostatka sveta za amerikance su SNKCIJE I NATO vojna batina. Svet jednostavno MORA da pocne sa izolacijom tog svetskog zla. Unistavati ih gde god je to moguce.

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sve gori i gori! Nemci opleli po Holandu!
Fudbal

Sve gori i gori! Nemci opleli po Holandu!

Već izvesno vreme se fudbaler Mančester sitija Erling Holand (23) kroz medije provlači u lošem kontekstu, a uzrok je najverovatnije očigledan pad forme norveškog napadača.

18.03.2024

22:31

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59