• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

29.05.2019

20:38

NOŽEM KASAPIO DECU U JAPANU!  NAJMANJE 18 MRTVIH I RANJENIH! Nezapamćen napad na učenike kod Tokija

Vesti

NOŽEM KASAPIO DECU U JAPANU! NAJMANJE 18 MRTVIH I RANJENIH! Nezapamćen napad na učenike kod Tokija

Podeli vest

Devojčica (12) i muškarac (39) ubijeni, a 16 osoba, od kojih 14 dece, ranjeno je u napadu jednog muškarca na autobuskoj stanici u Kavasakiju. Napadač je posle zločina prerezao sebi grkljan i u bolnici umro

Devojčica od 12 godina i jedan čovek (39) juče su ubijeni, a 16 osoba, od kojih su većina deca, ranjeno je u napadu zasad neimenovanog muškarca u Kavasakiju, na obodu Tokija. Napadač je decu iskasapio noževima na autobuskoj stanici, nakon čega je sebi prerezao grkljan, a povredama je podlegao u bolnici.

Svi u lokvama krvi

Prema navodima portparolke policije Kavasakija Masami Arai, pokolj se desio oko osam ujutru dok su đaci katoličke škole "Caritas gauken" čekali autobus da bi stigli na časove.

- Muškarac, obučen sav u crno sa tamnim naočarima na glavi, polako je prišao grupi dece i počeo da ih kasapi. Usput je vikao: "Sve ću vas ubiti!" U rukama je imao dva noža, kojima je nemilosrdno ubadao mališane gde god je stigao. Deca su u panici pokušala da pobegnu i spasu se - rekla je Araiova.

Foto: Reuters

Ona je dodala da su u pokolju ubijeni učenica šestog razreda Hanako Kuribajaši (12) i predstavnik ministarstva spoljnih poslova Satoši Ojama (39). Još 16 osoba je povređeno, a među njima je 14 učenica.
- Tri devojčice su teško ranjene, kao i jedna žena, za koju pretpostavljamo da je nastavnica. Kad je iskasapio toliko ljudi, napadač je otišao nedaleko od mesta pokolja i sebi prerezao grkljan. Prevezen je u bolnicu, gde je ubrzo preminuo. Nikom nije jasno kako je mogao da napadne decu - kazala je portparolka.

Očevidac napada Tošičika Išii (57) kazao je da je scena nakon masakra izgledala stravično.
- Deca obučena u školske uniforme ležala su na ulici sa užasnim povredama. Nekoliko devojčica bilo je potpuno isprskano krvlju. Sve su plakale i jaukale dok su im prilazili lekari hitne pomoći - kazao je Išii.

Našli oružje

Na mestu napada nađena su dva noža kojima je napadač ubadao decu, ali su još dva sečiva nađena u njegovom rancu. Zasad nije poznato šta je bio motiv napada.
Nakon stravičnog zločina reagovao je japanski premijer Šinzo Abe, koji je naveo da je jako besan.
- Nudim svoje najdublje saučešće svim porodicama žrtava i povređenima - poručio je Abe.
Inače, napadi na civile veoma su retki u Japanu, budući da ta država ima oštru politiku kad je oružje u pitanju.

Foto: Reuters

Tramp izrazio saučešće

Američki predsednik Donald Tramp i njegova supruga Melanija, koji su bili u poseti Japanu u vreme zločina, šokirani su napadom na učenike. Tramp je izrazio saučešće žrtvama i povređenima, dok je obilazio mornaričku bazu u Japanskom moru.

- Svi Amerikanci stoje uz narod Japana i žale za žrtvama zajedno sa njihovim porodicama - poručio je lider SAD.

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!
dva puta odbili

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!

Ustavni sud Crne Gore usvojio je danas žalbu i utvrdio da se Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, neosnovano u pritvoru, potvrđeno je nezvanično podgoričkom portalu CdM. Vesni Medenici se takođe sudi, zbog optužbi za zloupotrebu službenog položaja i organizovanja kriminalne grupe, ali se i ona brani sa slobode.

24.04.2024

16:09

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija