• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Telegraf.rs/informer.rs

30.05.2019

13:42

POTRAGA ZA NESTALIMA U DUNAVU I U SRBIJI! Mađarska policija najavila da proširuje istragu za 21 osobom!

Vesti

POTRAGA ZA NESTALIMA U DUNAVU I U SRBIJI! Mađarska policija najavila da proširuje istragu za 21 osobom!

Podeli vest

U sudaru brodova sinoć na Dunavu u Budimpešti stradalo je najmanje sedmoro ljudi, među kojima su deda, baka, njihove dve ćerke i šestogodišnja unuka. Zvanično se vodi da je nestala 21 osoba i za njima će se, prema poslednjim najavama mađarske policije, tragati i u Srbiji

- Spasilačku operaciju ometaju obilna kiša i jake struje u Dunavu čiji vodostaj raste. Potraga za 21 nestalom osobom proširena je i na Dunav u Srbiji - rekao je portparol policije Adrian Pal, a prenose mađarski mediji.

On je naveo da je u toku postupak u kojem će uz učešće eksperata biti istraženo šta je moglo da dovede do sudara. Prema njegovim rečima, nesreća se dogodila u u sredu u 21.05, a prvi poziv za pomoć telefonom stigao je u kontrolni centar 10 minuta kasnije.

(DRAMATIČAN VIDEO) TAČAN TRENUTAK STRAVIČNOG SUDARA U BUDIMPEŠTI! Kruzer udara u turistički brod I PREVRĆE GA!

 

Podsetimo, na brodu su se u trenutku nesreće nalazile 34 osobe, a veruje se da je većina iz Azije, kao i dva člana mađarske posade. Ministarstvo spoljnih poslova Južne Koreje potvrdilo je da je na brodu bilo državljana te zemlje.

Južnokorejski mediji nestale su već proglasili mrtvima. Prema njima, jedna od ćerki je 38-godišnja kozmetičarka koja je poklonila ovo putovanje svojim roditeljima kako bi im se zahvalila na čuvanju unuke. Na evropsku turu trebalo je da ide i njen suprug, ali je ostao kod kuće zbog posla. On je sada je na putu za Mađarsku zajedno s porodicama drugih žrtava.

MAĐARSKA POLICIJA IZVLAČI BROD IZ DUNAVA! U sudaru brodova u Budimpešti poginulo sedam turista iz Južne Koreje!

 

Prema podacima turističke agencije koja je organizovala putovanje, na brodu su bili i brat i sestra. Dvadesetosmogodišnji brat, koji je prvi put u životu napustio Južnu Koreju, je nestao, a njegova sestra je spasena.

Među putnicima su bila i tri penzionisana službenika korejskog Ministarstva unutrašnjih poslova. Jedan od njih je spasen.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija