• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

30.05.2019

23:21

STRAVIČNO! SUROV ZLOČIN DIGAO UKRAJINU NA NOGE! Dečak ubio druga zbog video-igrice!

Vesti

STRAVIČNO! SUROV ZLOČIN DIGAO UKRAJINU NA NOGE! Dečak ubio druga zbog video-igrice!

Podeli vest

Sin ukrajinskog oligarha Vasja Turda (14) drugaru Vasji Popi (15) prerezao grkljan i izbo ga nožem čak 27 puta jer je izgubio u kompjuterskoj igrici. Ubica je osuđen na tri i po godine robije

Sin jednog ukrajinskog tajkuna Vasja Turda (14) ubio je drugara Vasju Popu (15) nakon što je izgubio u kompjuterskoj igrici. Turda je Popi prerezao grkljan i izbo ga nožem čak 27 puta, zbog čega je juče osuđen na tri i po godine robije.

Baba zvala policiju

Prema navodima ukrajinskih medija, Turda iz Nižnje Apše, od svog bogatog oca Vasilija dobio je novi uređaj za igranje 5D video-igara, koji košta 25.000 dolara. On je 14. marta pozvao druga da dođe kod njega kući da se zajedno igraju.

- Dečaci su se igrali na drugom spratu kuće. Posle nekoliko sati, Pop je pobedio Turdu, nakon čega je ovaj poludeo. Uzeo je nož i počeo da ubada Popu - ispričao je izvor iz istrage.

Prema njegovim rečima, Pop je sav krvav strčao u prizemlje kuće, ali ga je Turda tu stigao.

- Prerezao mu je grkljan i umalo mu odrubio glavu. Nakon što je Pop iskrvario, Turda je nastavio da ga ubada nožem. Leš dečaka pronašla je Turdina baka, koja je u šoku odmah pozvala policiju - naveo je taj izvor.

Tužioci traže 15 godina robije

Tužioci su najavili da će se žaliti na presudu Vasji Turdi. Oni smatraju da je dečak dobio blagu kaznu. Prema njihovim najavama, za Turdu će tražiti 15 godina robije, s obzirom na to da je zločin izvršen na naročito surov način.

 

Otac žrtve Mihail Pop izjavio je da i dalje ne može da veruje da mu je sin mrtav.

- Turda je izbo mog sina nožem. Naneo mu je 27 uboda. Glava mog deteta je bila skoro odrubljena, prerezao mu je vrat od uva do uva - ispričao je očajni otac, koji je dečaka ubicu nazvao monstrumom.

On veruje da je Turda unapred planirao ubistvo i tvrdi da je dečak ubica duboko poremećena osoba.

Trpeo maltretiranje

S druge strane, na sudu je odbrana iznela da je Pop zapravo dugo zlostavljao Turdu, koji je nakon izgubljene partije video-igara u afektu ubio druga.

- Pop je stalno provocirao Turdu, sistematski ga je maltretirao, ponižavao i vređao u školi i van nje. Poslednji incident dogodio se nekoliko dana pre ubistva, kad je Pop svukao pantalone Turdi usred kafića, pred devojčicama iz škole - naveli su Turdini advokati.

Oni su tražili da se njihovom klijentu to uzme kao olakšavajuća okolnost, budući da je maltretiranje trajalo više godina.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!
Fudbal

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je dve prijateljske utakmice u martu, sa polovičnim uspehom. Poraz od Rusije (4:0) još jednom je pokazao brojne nedostatke u igri "orlova", dok trijumf nad Kiprom (1:0) nikoga nije ubedio da su puleni Dragana Stojkovića kadri za velika dela i uspeh na predstojećem Evropskom prvenstvu. Pre toga, ostalo je da se završi klupska sezona u šampionatima širom Evrope i sveta gde nastupaju naši igrači.

28.03.2024

16:03

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija