• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

04.06.2019

21:46 >> 21:54

AMERI, DA LI STE VI NORMALNI, KAKVE VEZE IMA PUTIN SA PADOM MALEZIJSKOG BOINGA?! Pompeo traži od Rusije izveštaj o padu  aviona u Donbasu!

Vesti

AMERI, DA LI STE VI NORMALNI, KAKVE VEZE IMA PUTIN SA PADOM MALEZIJSKOG BOINGA?! Pompeo traži od Rusije izveštaj o padu aviona u Donbasu!

Podeli vest

Kao i obično, SAD se mešaju u stvari koje ih se ne tiču, prokomentarisao je zamenik ministra inostranih poslova Rusije Aleksandar Gruško poziv državnog sekretara SAD Majka Pompea da Moskva preda izveštaj o istrazi o padu malezijskog aviona 2014. godine u Donbasu

Kakve veze ima Vašington sa padom 'boinga 777', na liniji MH17, u Donbasu, i istragom o tome, zapitao se ruski diplomata, ocenivši ponašanje Bele kuće kao naviku.

- To je taktika Amerikanaca da svima naređuju. Kakve veze SAD imaju sa tim? - iznenadio se Gruško. 

On je dodao da na istragu još nije stavljena tačka, bez obzira na to što se o tome više puta govorilo. Ipak, zaključci, kako je kasnije objašnjeno, bili su prevremeni.

Ranije je Majk Pompeo zatražio od Rusije izveštaj o padu malezijskog aviona 2014. godine. Prema mišljenju Amerikanaca, Rusija bi trebalo da pokaže veću inicijativu.

ROGOZIN OBEĆAO PUTINU GOSPODAREVO OKO: Lider Rusije će sada u realnom vremenu pratiti situaciju u svim regionima države!

- Nadam se da će Rusija razumeti da je u njenom interesu da podnese izveštaj o tome šta se desilo u tom užasnom incidentu koji je odneo živote ljudi - izjavio je državni sekretar SAD.

Na pitanje novinara da li Holandija može da računa na podršku SAD u tom slučaju, američki državni sekretar je odgovorio potvrdno. Prema njegovim rečima, on je već razgovarao sa svojim holandskim kolegama o tome „šta da se uradi da Rusija odgovara za tu užasnu tragediju".

FRANCUZI U ŠOKU, ŠIPTARI SA KIM U HRIŠĆANSKOJ KATEDRALI ČITALI KURAN I TO ZVANIČNO: Skandal koji će otrezniti Francusku!

Međutim, ruskim stručnjacima nije dozvoljeno da učestvuju u radu međunarodne istražne grupe.

Putnički avion „boing 777" kompanije „Malezija erlajns", koji je leteo od Amsterdama za Kuala Lumpur, srušio se 17. jula 2014. godine u blizini Donjecka. U avionu se nalazilo 298 putnika i članova posade i svi su poginuli. Kijev je za katastrofu optužio ustanike u Donbasu, koji su pak izjavili da nemaju sredstva koja bi mogla da obore avion na toj visini. Bez obzira na ratna dejstva, Kijev nije zatvarao nebo iznad Donbasa za međunarodne putničke avione. Za istragu o avionskoj nesreći formirana je međunarodna Zajednička istražna grupa koju čine predstavnici Australije, Belgije, Malezije, Holandije i Ukrajine.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija