• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vostok

07.06.2019

18:02 >> 18:15

AMERIČKA KRSTARICA ZA DLAKU PROMAŠILA RUSKI RAZARAČ: Moskva jasna, ovo neće tolerisati, TO JE NEPRIJATELJKI ČIN!

Vesti

AMERIČKA KRSTARICA ZA DLAKU PROMAŠILA RUSKI RAZARAČ: Moskva jasna, ovo neće tolerisati, TO JE NEPRIJATELJKI ČIN!

Podeli vest

Rusija je optužila američku mornaricu za "neprihvatljivo" i opasno manevrisanje, nakon što je američki ratni brod skoro izazvao katastrofalan sudar s ruskim razaračem u Istočnom kineskom moru

Ruska mornarica je saopštila da je američka raketna krstarica "Čenslorsvil", neobjašnjivo promenila smer i prišla na samo 50 metara od admirala "Vinogradova" u petak u 6:35 po moskovskom vremenu. Dodaje se da je sudar bio izbegnut tek nakon što je ruska posada izvela hitne manevre i promenila smer.

U saopštenju ruske Pacifičke flote se dodaje da je podnesena žalba komandi američke krstarice. 

- Mi smo protestovali komandi američkog broda na međunarodnoj talasnoj dužini i istakli da su takve akcije neprihvatljive.

NATO PRIZNAO SVOJ NAJVEĆI STRAH! GENERAL VOLTERS otkrio zašto SAD ne žele da Turska kupi S-400: RUSI BI ONDA MOGLI DA PROVALE SVE TAJNE NAŠEG F-35!

Incident je usledio u periodu rastućih tenzija u vodama oko Kine, a Vašington često šalje svoje ratne brodove na takozvane vežbe „slobode plovidbe" kako bi osporio teritorijalne pretenzije Kine. 

Poslednjih meseci, američki vrodovi ulaze u Južno kinesko more na 12 nautičkih milja (22km) od kineskih ostrva, što je najbliže što mogu da priđu bez kršenja međunarodnog prava.

PUTIN: Uradićemo sve da da pomognemo Trampu i Kimu da nađu rešenje!

Nakon još jedne slične situacije, mogućeg sudara kineskog i američkog broda u oktobru prošle godine, kinesko ministarstvo odbrane saopštilo je da se "odlučno protivi" svim akcijama stranih brodova koji osporavaju njenu teritoriju pod krinkom "slobode plovidbe".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Istokzapad

pre 4 godine

..a jos prije dan-dva bio naslov "da se zna ko je gazda" : rusi presretali americki spijunski avion koji je tehnicki u rangu sa putnickim avionom .. a sto je sada?? Rusi prvi povukli, ha?? Zna se ko je gazda!!!!!

Giša

pre 4 godine

Dokle ćete bježati ispred njih više.Ako su oni naglo mjenjali kurs jasno je ko dan da su htjeli prvo izazvati frku drugo,znajući da ste pi.ke i da ćete se skloniti,da vas ponize pred cijelim svijetom.Opet prijetite praznom puškom.Kuku nama s vama ako nas budete branili.

Esovi

pre 4 godine

Opet se pokazao ruski blef i medijska propaganda koju teraju sa esovima a to je razlog zašto Rusi nisu u svetu prodali niti jedan svoj es a Ameri prodali svoj najbolji PVO na svetu Patriot u čak 7 država po 1,4milijarde dolara i to sve govori a inače američki F35 ima rakete vazduh-zemlja koje taj es mogu uništiti sa 80-150km savršeno precizno ko i Izrael ona dva Pancera u Siriji koji nisu stigli niti da reaguju a ovo sada tek na 32km da ga vide u šta i ne verujem jer je to sigurno manje... B92.net F-35 nevidljiv za S-400? Ruski sistem ga primeti tek kada se avion približi na 32 km

VLADO

pre 4 godine

jebemli vam mate. lazovsku novinarsku!!! sve je bilo obrnuto, vi ste ruske kurv. fujjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Advokat Dragijevića zatečen odlukom o svojoj smeni: Ne znam zašto, ali znam ko će da me zameni!
preokret

Advokat Dragijevića zatečen odlukom o svojoj smeni: Ne znam zašto, ali znam ko će da me zameni!

Kao grom iz vedra neba odjeknula je vest da advokat , Nebojša Živanović, po želji Radoslava Dragijevića oca osumnjičenog za teško ubistvo male Danke Ilić, Dejana Dragijevića više nije pravni zastupnik njega i njegove supruge Svetlane koja je dobila status zastićenog svedoka. Živanović koji je zastupao Dragijeviće pri davanju iskaza o slučaju ubistva dvogodišnje devojčice , pred tužiocem VJT u Zajecaru.

25.04.2024

11:40

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija