• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

12.06.2019

21:42

RUS ODGRIZAO JEZIK MEDVEDU! Spasao sebi život na neobičan način

Vesti

RUS ODGRIZAO JEZIK MEDVEDU! Spasao sebi život na neobičan način

Podeli vest

Nikolaja Irgita (30) napao sibirski mrki medved dok je bio u šumi u krivolovu. Tokom žestoke borbe Rus je uspeo da ugrabi trenutak i svom silinom ujede životinju za jezik. Zver je posle toga pobegla

Rus Nikolaj Irgit (30) iz sibirskog sela Kut odgrizao je jezik medvedu i tako se spasao sigurne smrti. Divlja zver je napala Irgita dok je bio u krivolovu u šumi, a tokom mukotrpne borbe on je uspeo da povredi medveda i otera ga.

 Vrištao u šoku

Prema navodima ruskih medija, incident se desio pre deset dana kad je Nikolaj sa još dvojicom prijatelja otišao u šumu u regionu Tuva na jugu Sibira. Plan je bio da nekoliko dana tamo kampuju i ilegalno love jelene da bi na kraju prodali njihove rogove. U početku je sve išlo glatko. Brzo su našli pogodno mesto da podignu šator i na logorskoj vatri spremili su obrok.

Irgit je naveo da su se potom podelili da bi imali što više uspeha u lovu, pa je svako krenuo na svoju stranu.
- Zašao sam duboko u šumu i naleteo na ogromnog mrkog sibirskog medveda, teškog čak 600 kilograma. Mnogo sam se uplašio. Počeo sam da vrištim u pokušaju da uplašim zver. Međutim, to mi nije uspelo jer se medved ustremio ne mene. Nisam imao nikakve šanse da pobegnem. Znao sam da moram da se borim - ispričao je Irgit.

On je dodao da je medved počeo da ga grize po glavi, nogama i stomaku.
- Svuda me je ujedao i kidao mi meso. Onda je u jednom trenutku razjapio čeljusti, a ja sam ugrabio trenutak i svom snagom ga ugrizao za jezik. Otkinuo sam mu deo jezika, što ga je verovatno uplašilo i zabolelo. Tako je odustao od daljeg napada i pobegao - kazao je Rus.

Foto: Informer DN

Teške povrede

Iako je bio teško povređen, on je uspeo da nađe prijatelje, koji su odmah pozvali hitnu pomoć. Irgit je u kritičnom stanju prevezen u bolnicu, a lekari su naveli da će se uprkos ozbiljnim povredama potpuno oporaviti.
- Pacijent na nogama, stomaku i licu ima duboke rane, ali će one zarasti. Taj čovek je imao baš mnogo sreće. Odlično se snašao i ostao priseban. Retko ko preživi napad gladnog medveda - naveli su zvaničnici bolnice.

Mora na sud zbog krivolova

Nikolaj Irgit će, uprkos svemu, morati da odgovara zbog krivolova. Protiv njega i njegova dva prijatelja podnete su krivične prijave jer su bez dozvole išli u lov na jelene.
Inače, jeleni su često meta krivolova u Rusiji, budući da rogovi te životinje mogu da se prodaju po visokim cenama na crnom tržištu.

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
asid

pre 4 godine

Znamo već da medjedi u Bosni kad naidje Mladjo legnu i prave se da su mrtvi, sad vidimo da će i u Rusiji isto tako da se ponašaju kad naidje rus!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija