• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.06.2019

14:22

(FOTO) IRAN OBJAVIO PRVE FOTOGRAFIJE OBORENOG AMERIČKOG DRONA: Ovo je DOKAZ da je leteo iznad naše teritorije!

Vesti

(FOTO) IRAN OBJAVIO PRVE FOTOGRAFIJE OBORENOG AMERIČKOG DRONA: Ovo je DOKAZ da je leteo iznad naše teritorije!

Podeli vest

Iranska državna televizija je danas pokazala, ono što su nazvali, izvučenim ostacima vojne bespilotne letilice SAD koju je oborio Iran

Amirali Hadžizadeh, koji se nalazi na čelu vazduhoplovne divizije iranske Revolucionarne garde, rekao je da su izvučeni delovi dokaz da je američki dron bio iznad teritorije Irana kada ga je Garda oborila, preneo je Rojters.
 

Foto: Reuters

Hadžizadeh je reko da će danas kasnije reći nešto više o ostacima.

Centralna komanda vojske SAD (CENTCOM) potvrdila je juče da su iranske snage oborile američki dron, navodeći da se "neisprovocirani napad" dogodio u međunarodnom vazdušnom prostoru.

(VIDEO) JUTROS JE SVET BIO NA IVICI RATA! Tramp naredio napad na Iran, AVIONI SU VEĆ BILI U VAZDUHU, a onda je iznenada POVUKAO ODLUKU!

Foto: Reuters

U saopštenju je navedeno da je bespilotna letelica "RQ-4A Global hok" za nadgledanje mora juče rano ujutru "oborena iranskim raketnim sistemom zemlja-vazduh dok je operisala u međunarodnom vazdušnom prostoru nad Ormuskim moreuzom".

(VIDEO) OBJAVLJENI SNIMCI OBARANJA AMERIČKOG DRONA! Zbog ovog je svet bio na ivici rata!

Foto: Reuters

Poluzvanična iranska agencija Tasnim objavila je saopštenje ministarstva u kome se navodi da Iran ne može da dopusti "nezakonite prelaske preko teritorije i upade u svoj vazdušni prostor bilo kom stranom letećem objektu".

 

Foto: Reuters

Navodi se da "oni koji su upali snose punu odgovornost" za to što se dogodilo.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lazar

pre 4 godine

Naravno, i bravo za Iran tako se treba ophoditi prema dusmanima belosvetskim, izvela Islamska republika Iran.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!
Fudbal

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!

Fudbaleri Evertona pobedili su u derbiju nadoknađenog 29. kola velikog rivala Liverpul sa 2:0, dok je Mančester junajted tek pred kraj susreta sa Šefild junajtedom uspeo da "prelomi" 4:2. Jako važne pobede ostvarili su igrači Bornmuta nad Vulvsima 1:0 i Kristal palasa protiv Njukasla 2:0.

24.04.2024

23:05

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija