• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: ARD/stern.de/Informer

23.06.2019

08:38

(VIDEO) NEMCI BEŽE IZ ZEMLJE ZBOG IZBEGLICA! U strahu od stranaca masovno se sele u OVU ZEMLJU! Za 14.000 evra mogu da kupe kuću pored jezera!

Vesti

(VIDEO) NEMCI BEŽE IZ ZEMLJE ZBOG IZBEGLICA! U strahu od stranaca masovno se sele u OVU ZEMLJU! Za 14.000 evra mogu da kupe kuću pored jezera!

Podeli vest

Sve veći broj Nemaca kritikuje politiku Angele Merkel prema izbeglicama, a neki od njih ne žele više da gledaju i prihvataju situaciju u zemlji pa - beže u Mađarsku

Trgovci nekretninama oko mađarskog jezera Balaton gde već živi oko 30.000 Nemaca imaju pune ruke posla. Od septembra prošle godine primaju sve veći broj poziva od strane nemačkih državljana koji žele ovde da kupe nekretninu, tim pre što se manja kuća sa okućnicom ovde može pazariti za oko 14.000 evra.

"Od njih deset, osam želi da napusti Nemačku upravo zbog izbeglica i jer moraju više novca za njih da izdvajaju", kaže trgovac nekretninama Otmar Hajde.

On napominje da trenutno 80 odsto njegovih klijenata čine Nemci koji beže iz zemlje zbog nepopularne politike Angele Merkel da primi veliki broj izbeglica. 

Većina Nemaca koji žele da se presele ili su se već preselili u Mađarsku kaže da nema ništa protiv da izbegličkih porodica, ali ih plaši veliki broj mladih muškaraca koji dolazi u njihovu zemlju. Jedan od njih, informatičar Mihael MIler, inače simpatizer nemačke desničarske AFD partije kaže da se oseća otuđeno u svom rodnom gradu.

"Na ulici jedva da možete čuti da neko gramatički tačno izgovara nešto na nemačkom. Odlučio sam da potražim novi dom", kaže Miler.

Ipak, nisu svi pronašli ono što su tražili u Mađarskoj. Hrana jeste jeftinija, ima dosta povoljnosti u odnosu na Nemačku i što je najvažnije, nema izbeglica. Međutim, brojke govore da nije lako Nemcima u tuđini, iako glorifikuju politiku Viktora Orbana.

Naime, od oko 10.000 njih koji su u proteklih 10 godina emigrirali u Mađarsku, njih 7.900 se vratilo u Nemačku.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
XXL

pre 4 godine

Koliko god se Nemačka otvorila prema migrantima i useljenicima sa istoka Oni se nisu kultivisali i utopili u nemačko društvo. Koliko je godina unazad prisutno tih državljana u Nemačkoj na radu da ih je sablasno videti.

ja

pre 4 godine

Mađari su poznati da gramatički govore nemački.

Nikola

pre 4 godine

Pa ni u Beogradu retko gde možeš čuti pravilan srpski jezik.

MILICA

pre 4 godine

Jer ni vi Beogradjani ne pricate pravilno..... Hahahah

Maja

pre 4 godine

Nemci mogu u Mađarsku, a gde ćemo mi kad vrate sve one azilanti u poslednji prolaznu državu pred ulazak u EU?

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija