• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DOBROMIROVIĆ

25.06.2019

19:13

(VIDEO) DRAMATIČNO! NATO PAKT VEŽBA DESANT NA SRBIJU! Alijansa gomila vojsku u Hrvatskoj!

Vesti

(VIDEO) DRAMATIČNO! NATO PAKT VEŽBA DESANT NA SRBIJU! Alijansa gomila vojsku u Hrvatskoj!

Podeli vest

Vežba 'Brzi odgovor', koja traje u Hrvatskoj, ima za cilj 'brzo raspoređivanje velikog broja trupa u regionu u slučaju ruske agresije', piše 'Dejli telegraf '. Analitičari ovaj manevar ocenjuju kao direktnu pretnju našoj zemlji

Zločinački NATO pakt, koji je nas je bombardovao 1999. godine, uvežbava novi napad na Srbiju! I to u Hrvatskoj!

Kako je objavio britanski 'Dejli telegraf', u Hrvatskoj traje vojna vežba 'Brzi odgovor', koja uključuje čak 7.000 vojnika iz više od 20 država, a njen cilj je 'uvežbavanje brzog raspoređivanja velikog broja trupa u regionu u slučaju ruske agresije'!?! Britanski novinari ocenjuju da ova vežba zapravo služi za zaustavljanje širenja uticaja Moskve, sa kojom Beograd ima odličnu saradnju. Stručnjaci ove vojne manevre ocenjuju kao direktnu pretnju našoj zemlji, ali i Rusiji!

Prema navodima britanskog lista u tekstu pod naslovom 'Britanske vazdušne snage pridružile su se NATO saveznicima u pokazivanju sile Rusiji', ovako veliki opseg vojnih manevara sigurno ima za cilj sprečavanje planova Moskve da ojača svoj uticaj na Balkanu.

​Milan Petrić, bezbednosni stručnjak:

Zapad zvecka oružjem. To što vežbu pravi sa državom koja je izvršila najveće etničko čišćenje na Balkanu dovoljno govori o namerama
 

'Vežbe uključuju 7.000 vojnika iz više od 20 zemalja, obuhvatajući Veliku Britaniju, SAD i Francusku. Održavaju se u Hrvatskoj, a potom i u Nemačkoj, Rumuniji i Bugarskoj. Cilj im je uvežbavanje brzog raspoređivanja velikog kontingenta snaga NATO pakta u slučaju ruske agresije. Vežbe se na teritoriji Hrvatske sprovode na vojnim poligonima u Slunju, kod Knina, i u kasarnama u Udbini i Zemuniku kod Zadra', piše 'Dejli telegraf', mada se nezvanično navodi da će NATO vojnici biti raspoređeni i u Lici.

Britanski list čak navodi izjavu Džona Klarka, komandanta 16. britanske brigade, koji je bezmalo rekao da su došli u Hrvatsku da 'brane saveznike'.

- Mi smo ovde i spremni smo braniti naše saveznike. Istočna Evropa i Balkan su od posebnog značaja za Veliku Britaniju i London je spreman da se suoči se sa bilo kojom potencijalnom pretnjom stabilnosti regije - istakao je Klark, dodavši da je Zagreb 'moćan strateški partner' NATO pakta.

(VIDEO) BRITANCI POSLALI U HRVATSKU ELITNE PADOBRANCE, NJIHOVA MISIJA JE ZASTRAŠITI SRBE I RUSIJU! Da vidimo i to čudo?!

Foto: Reuters

- Ovo daje vrlo jasan signal našim neprijateljima da možemo projektovati silu na velikim udaljenostima u vrlo kratkom vremenu. Stabilnost na Balkanu je izuzetno je važna za stabilnost u Evropi - podvukao je Klark.

Komentarišući ove navode, bezbednosni stručnjak Milan Petrić kaže da Zapad i dalje ne želi da pusti Balkan da sam odabere svoje saveznike.

- Zapad nastavlja da sebe agresivno i po cenu mira nameće kao faktor stabilnosti u regionu. U stvari, istina je potpuno drugačija. Zapad ovako doprinosi jačanju tenzija na Balkanu, jer na svako rešenje balkanskih kriza Amerikanci i Britanci zveckaju oružjem. Ovakve pretnje ne mogu ništa dobro doneti. Sama činjenica da vežbu prave sa državom koja je izvršila najveće etničko čišćenje na Balkanu dovoljno govori o namerama - upozorava Petrić.

Foto: AP PHOTO

Dezinformacije MI-6

Miroslav Bjegović, dekan Fakulteta za bezbednost 'Edukons', ocenjuje da nije nimalo slučajno što o ovome piše 'Dejli telegraf'.

- Upravo taj list je pod patronatom obaveštajne službe MI-6, čiji je glavni zadatak destabilizacija Zapadnog Balkana širenjem raznih dezinformacija, poput one da Rusija planira da upadne na Balkan. Ovom vežbom žele da pošalju poruku Srbiji kako bi NATO reagovao slučaju da Beograd bude u situaciji da mora vojno štititi narod na severu Kosova. Ipak, neće nas uplašiti u odbrani nacionalnih interesa i teritorije - zaključuje Bjegović.
 

NATO nudi 'antiruske' kredite za naoružanje

Foto: Reuters

U američkom Kongresu predložen je nacrt zakona kojim bi se zemljama članicama NATO izdavali određeni krediti sa ciljem da se smanji njihova zavisnost od Rusije. Iako se ne navodi direktno o kojim je država reč, u predlogu zakona piše da se ovi krediti ponude zemljama koje su u NATO ušle posle 1. marta 1999. godine, među kojima su Hrvatska, Slovenija, Crna Gora, Albanija, Bugarska, Mađarska, Poljska, Rumunija, Slovačka, Češka i Estonija...

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Gloski

pre 4 godine

Mogu da vezbaju samo kako da prezive ako krenu. Jer onda cemo im se najebati milosne mame za sva vreena

Karma

pre 4 godine

Nisu Srbima problem tamo neki Albanci nego Hrvati koji čekaju da vrate za ono 90ih ko šta su Ustaše iz principa vratile za Gavrila?

Bog i Hrvati i Gospa i Papa i

pre 4 godine

Dnevno.hr NEMA TAKVOG NARODA: OVO JE TAJNA HRVATSKOG NARODA I po ovome smo jedinstveni u svijetu!

Lepa najstarija

pre 4 godine

Arheološka čuda u RH u samo 6meseca našli crteže u špilji kod Pule stare 30.000g kod Šibenika našli tragove života stare 15.000g na svetski poznatom srcolikom ostrvu tragovi života stari 7.000g kod Karlobaga pas našao 5grobova i temelje sela starog 3.500g na granici sa RS u mestu Bojna našli grob sa zlatom nepoznatog hrvatskog vladara iz 8veka.... Eto juče nova senzacija kod Šibenika pored tvrđave Sveti Nikola koja je u UNESCO-u nađeni su temelji stari preko 3000g...

Crvena Zvezda

pre 4 godine

Evo zašto se terala silna propaganda oko napada na Srbe koji su slučajno došli sa zvezdom u Lepu samo da se po sprskim medijima ne piše o ovom srpskom heroju: SAVJEST NA NAPLATI? NITKO NIJE OBJAVIO?! ZLOČINAC SE RAZNIO BOMBOM USRED VUKOVARA: Bio je odgovoran za rušenje katoličke crkve u Borovu. A eto i za ovo se ćuti jer EU nema alternative i svi moraju biti osuđeni da se zatvori poglavlje 23: PROCES OD 12 GODINA U Beogradu osmorica proglašena krivima za zločine nad Hrvatima u Lovasu 1991.

gaša

pre 4 godine

Sličan se sličnom raduje...kao englezi hrvatima !

Vla

pre 4 godine

Nato okupatori vezbaju li vezbaju, te neznalica od vojnika nemaju pojma da srbiju nisu uspeli turci 500 godina da pokore, vrebala ih smrt svuda, tako da ni njima nece biti dobro, samo li pokusaju

grof01

pre 4 godine

Ne znam šta je ruska gubernija u srcu europe i centra NATO sfere očekivala dok se naoružava od rusije i bjelorusije???!!! Šta su to tamo u srbiji sami retardi??? Ruska braća će se boriti za svoje interese do posljednjeg srbina.....jel tako? ;)

faksa

pre 4 godine

Pa mi smo sami krivi,jer tezimo Eu tj nato zemljama

frendiz

pre 4 godine

njihova akcija je smesna,jer znaju da ako nas napdna saa da nece biti zarobljenih po Zenevskoj konvenciji,zar ne.Poisldnje napada sam im prastao selektivno a sada nema oprosta.

Dragan

pre 4 godine

Samo ukopati burad sa hemijom i kada se sakupe aktiviras i svi ko insekti popadaju bombe su skupe.

bivsi_doktor

pre 4 godine

... 7000 vojnika iz više od 20 država. Ne bi me iznenadilo - gle cirkusa - da se tamo nalaze i vojnici iz Srbije. Kao onomad u Bugarskoj, gde su - najverovatnije - čoporativno uvežbavali uništavanje komaraca! Pa još kažu da su naši bili među najboljima...!

miroslav moric

pre 4 godine

pustiti ulemeka i njegove momke da treniraju za svaki sluca.krile je srecom vani jos malo pa mi lakse oko srca.komaant armije g.vulin budan i kada spava to me cini srecnim.

Rade

pre 4 godine

Poserci,,, mlate prazno trnje. A kada se budu pojavili Rusi, nestaće bestraga. Pravo u mišje rupe ! ! ! ! ! !

grof01

pre 4 godine

Imate avione i helikoptere......zašto se bojite vježbi NATO-a?

Mate

pre 4 godine

Evo, NATO nosi žute čizme, kao Zenge u Vukovaru. Ustaše.

Perica

pre 4 godine

Ako neka samo vežbaju samo neka vežbaju trčanje da bi mogli da beže jer ko nema u glavi ima u nogama

miroslav moric

pre 4 godine

srbija se niceg neboji dok krile kristijan u zabeli postoji.

SS

pre 4 godine

Ustaštvo iz 41 im se na kraju isplatilo.Sve su ostvarili šta su zamislili,pa i više od toga,pa naše tvrdoglavo bratstvo i jedinstvo odavno pada u vodu kad smo nesposobni.

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija