• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.06.2019

17:07

MAKRON: Očekujem brzu odluku o timu za Evropu!

Vesti

MAKRON: Očekujem brzu odluku o timu za Evropu!

Podeli vest

Predsednik Francuske Emanuel Makron kaže da bi večerešnji sastanak EU lidera u Briselu trebalo da rezultira konstituisanjem novog tima za Evropu koji bi izneo projekat za koji su građani glasali na prethodnim evropskim izborima

- Očekujem brzu odluku i nadam se da će ovaj sastank rezultirati odgovorom koji će tim imati - poručio je Makron dolazeći na vanredni sastanak Evropskog saveta na kome će se odlučivati o čelnicima EU institucija.

Emanuel Makron je ponovio da se njegovi prioriteti nisu menjali od početak ovog procesa. 

Premam njegovim rečima, nominacije moraju da budu zasnovane na jasnom programu i zajedničkoj agedni, da u fokusu imaju borbu protv klimatskih promena, socijalni i ekonomski program, jačanje evrozone i Evropu koja štiti svoje građane.

Kriterijumi za izbor kandidata prema Makronovim rečima moraju da budu iskustvo, ali i goeografski i rodni balans.

(FOTO/VIDEO) PUTIN SE BOJI DA GA NE OTRUJU?! SVI PILI IZ ČAŠA ZA VINO, SAMO RUSKI LIDER IZ BELE KRIGLE! Keramička termos šolja ruskog predsednika NA SAMITU G20 izazvala brojne spekuacije!

- Imamo pet mesta, od kojih je Evropski savet nadležan za izbor četiri kandidata od kojih se nadam da će dve biti žene - izjavio je Makron.

On je još jednom ponovio da njegove kriterijume ispunjavaju kandidati Mišel Barnije, Margaret Vestager i Frans Timermans, izostavljajući opet glavnog kadidata nemačke kancelarke Merkel Manfreda Vebera.

- Optimista sam i očekujem konstruktivni kompromis - zaključio je Makron.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
slađa

pre 4 godine

Konačno sasvim jasni stavovi predsednika Francuske.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija