• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.07.2019

14:01

(FOTO) MERKEL NE GUBI NADU: Politika podrazumeva pokušaje, ponekad je potrebno vreme!

Vesti

(FOTO) MERKEL NE GUBI NADU: Politika podrazumeva pokušaje, ponekad je potrebno vreme!

Podeli vest

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da je vredno potrošiti malo više vremena da bi se postigao široki konsenzus oko imenovanja kandidata za vodeće pozicije institucija EU

Merkel je, nakon što je samit lidera 28 zemlja članica EU prekinut, a nastavak zakazan za sutra, rekla da "velike zemlje članice nisu mogle da prihvate današnje predloge".

Nemačka kancelarka, međutim, nije precizirala o kojim je članicama reč, niti koji su predlozi u pitanju. Ona je nagovestila da, iako bi tehnički bilo moguće nadglasati velike zemlje, to ne bi bilo mudro.

- Politika podrazumeva pokušaje da se ispuni ono što je moguće, a za to je ponekad potrebno vreme - kazala je Merkel.

Foto: Tanjug

- Ako požurujemo sada stvari...a onda živimo sa nepremostivim tenzijama u Evropskom savetu pet godina, pitali bi nas:''Zašto niste produžili još jedan dan, prespavali, i ponovo razmotrili da li postoji neki novi ugao - rekla je nemačka kancelarka.

Politiko prenosi da je Merkel dodala da će biti komplikovano i da se sutra postigne dogovor, ali da je izrazila nadu da je "uz dobru volju", to moguće.

MAKRON BESAN NAKON FIJASKA U BRISELU: Ovo je veoma loša slika za Evropski savet!

Lideri 28 zemlja članica EU, ni posle 18 sati razgovora, nisu danas uspeli da se dogovore oko imenovanja kandidata za vodeće pozicije institucija EU.

Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk prekinuo je Evropski savet i zakazao nastavak razgovora za sutra u 11 časova, objavio je portparol EU Preben Aman na svom Tviter nalogu.

Foto: Tanjug



Vanredni samit EU lidera počeo je sinoć u Briselu. Maratonski razgovori u različitim formatima trajali su celu noć, a nastavljeni su i jutros tokom radnog doručka.

Pozivajući se na neimenovane diplomatske izvore, Rojters prenosi da je glavni kamen spoticanja bio ceo paket.

Prema rečima izvora, dogovor o čelnim pozicijama sprečile su rezerve iz Italije, Hrvatske, Letonije i Mađarske.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija