• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

09.07.2019

15:16

(VIDEO) MADE IN RUSSIA! IMPRESIVNO, NAJVEĆI STRATEŠKI BOMBARDER NA SVETU, gde on dejstvuje ne ostanu ni dugmići!

Vesti

(VIDEO) MADE IN RUSSIA! IMPRESIVNO, NAJVEĆI STRATEŠKI BOMBARDER NA SVETU, gde on dejstvuje ne ostanu ni dugmići!

Podeli vest

Novi video prikazuje impresivne slike Tu-160, najvećeg strateškog bombardera na svetu.

U videu možete detaljno videti pripreme za let, kao i unutrašnjost kabine ovog supersoničnog diva, poznatog kao „Beli labud". Uprkos tome što se zove bombarder, Tu-160 je zamišljen kao raketni nosač.

Beli labud je sposoban da nosi 12 krstarećih raketa u dva teretna odeljka. Video pokazuje i razornu moć krstareće rakete Kh-55, koju nosi ovaj avion.

Tu-160 sa svojom težinom od 275 tona i borbenim teretom od 45 tona je najveći borbeni avion na svetu.

Ovaj bombarder je prvi put upotrebljen u borbenim dejstvima tokom sirijskog građanskog rata, gde ga je ruska vazduhoplovna sila koristila za lansiranje krstarećih raketa na položaje terorista.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Darko

pre 4 godine

Vučićeviću, kako ide prodaja malina u Rusiji? Lepo. A?

Vns

pre 4 godine

Da li braća Rusi prave nešto drugo osim bombardera,raketa,pušaka,bombi.....

ludi milojko

pre 4 godine

Ma ovo je samo povecna verzija staroga tipa bombardera....i onako malo podseca na americiki B-1 samo malo je veci.... uostalom amerikanci upotrebljavaju sve vise B-3 Black Manta, stealth bombarder, tako da avioni tipa B-1 polako odlaze u penziju kao sto su otisli i B-52....Rusi za sada nemaju nista slicno kao B-3....

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija