• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Webtribune

13.07.2019

17:57 >> 17:58

UKRAJINCI ZABOLI NOŽ U LEĐA SAD I EU, HOĆE DA SE POMIRE SA RUSIMA: Čak 69 odsto ih želi DOGOVOR SA DONBASOM!

Vesti

UKRAJINCI ZABOLI NOŽ U LEĐA SAD I EU, HOĆE DA SE POMIRE SA RUSIMA: Čak 69 odsto ih želi DOGOVOR SA DONBASOM!

Podeli vest

Ukrajinci u velikoj meri (69%) podržavaju stvaranje mira sa Rusijom. Pet godina građanskog rata ubedilo je većinu ukrajinskih birača da glasaju za mir pregovorima i kompromisom sa regionalnim vladama Donjeckom i Luganskom i sa Moskvom.

Podrška za nastavak rata sve dok istočni regioni ne kapituliraju, sada se skoncentrisala na zapadni region Ukrajine oko Lvova i među onima u Kijevu koji žive od priliva gotovine iz SAD, Kanade i Međunarodnog monetarnog fonda (MMF).

Čak i među njima pristalice rata su mala manjina - 28 odsto na zapadu; 16 odsto u centru; u poređenju sa 13 odsto na istoku i osam odsto na jugu. Sveukupno, samo jedan od šest Ukrajinaca (17 odsto) sada želi rat. Mir po svaku cenu preferira jedan od pet (20 odsto); mir uz kompromisne uslove 49 odsto.

Ovo su novi nalazi anketa ukrajinskih glasača sprovedenih u čitavoj zemlji, u junu, koje je naručila i platila holandska vlada. Oni potvrđuju rezultate glasačkog istraživanja sprovedenog u maju za američki Stejt Department.

Sveukupno, 69% ispitanih Ukrajinaca želi mir; Skoro polovina njh uz bilo kakve ustupke.

Ne računajući one koji su odbili da kažu ili su tvrdili da su neodlučni, najjasniji znaci konsenzusa širom zemlje su pregovori o mirovnim uslovima direktno sa predstavnicima vlade Donjeck i Lugansk; okončanje trgovinske blokade i ekonomskih sankcija sa istokom i raspoređivanje mirovnih snaga Ujedinjenih nacija kako bi se osigurao mir.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Samosevsna građanka

pre 4 godine

Kakav ukrajinski nož u leđa Amerikancima? Ukrajinci od Rusa ne žele da kupuju naftu, već je kupuju od Amerikanaca iako je skuplja. Ko dobro zna ruski jezik a redovno prati ukrajinske medije, lako može saznati da Ukrajinci mrze Ruse i da nikako ne žele bliske odnose između Ukrajine i Rusije, već da žele da Ukrajina postane članica Evropske unije. U Ukrajini živi dosta Rusa i možda su oni ti koji su anketirani i u anketi rekli da žele da Ukrajina bude bliska sa Rusijom.

miroslav moric

pre 4 godine

pokojna jugoslavija ima da se vine iz mrtvih jednog dana tacnije 30 februra 2025g

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!
Košarka

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!

Bilo je fenomenalno. Trebaće još par dana da mi se slegnu utisci. I dalje sam preplavljena emocijama, sjajno je ovako krunisati sezonu. Presrećna sam i preponosna, ostvarila sam san koji sam imala kao devojčica, priča za Informer srpska košarkašica Nikolina Milić, koja je sa Fenerbahčeom odbranila titulu prvakinja Evrope.

16.04.2024

06:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija