• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: rs.sputniknews.com/bloomberg/informer.rs

15.07.2019

19:16

(VIDEO) ŠAMARČINA AMERIČKIM SANKCIJAMA TEŠKA 5 MILIJARDI $! Rusija i Indija odbacile DOLAR u kupovini oružja! Ugovor o isporuci S-400 zaključen u RUBLJAMA!

Vesti

(VIDEO) ŠAMARČINA AMERIČKIM SANKCIJAMA TEŠKA 5 MILIJARDI $! Rusija i Indija odbacile DOLAR u kupovini oružja! Ugovor o isporuci S-400 zaključen u RUBLJAMA!

Podeli vest

Rusija i Indija dogovorile su se da pređu na transakcije u nacionalnim valutama prilikom potpisivanja sporazuma u oblasti vojno-tehničke saradnje, javlja agencija Blumberg, pozivajući se na indijske izvore

Prema podacima agencije, vršeći transakcije u rubljama i rupijima, države mogu da izbegnu rizike koji su povezani sa pretnjama američkim sankcijama.

Kako se naglašava, prošlogodišnji ugovor o isporukama protivvazdušnih raketnih sistema S-400 Indiji, vredan 5 milijardi dolara, zaključen je u rubljama, a ne u dolarima. Njega su potpisali ruski predsednik Vladimir Putin i indijski premijer Narendra Modi.

ERDOGANU RAKETNI SISTEM NIJE DOVOLJAN: Sledeći cilj je zajednička proizvodnja oružja sa Rusijom!

Indija je jedan od glavnih partnera Rusije u oblasti vojno-tehničke raketne saradnje. Između ostalog, ta država poseduje više od hiljadu tenkova T-90S, oko 250 lovaca Su-30MKI, nosač aviona i druge tipove ruskog naoružanja.

U martu ove godine ministar za trgovinski razvoj Denis Manturov je izjavio da je Rusija spremna da sarađuje sa Indijom na izvozu lovaca pete generacije Su-57.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija