• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vostok.rs

16.07.2019

19:01

(VIDEO) RUSIMA PUKO FILM, AKO SE DESI NAPAD NA KRIMSKI MOST ILI KRIM, POSLEDICE PO UKRAJINU ĆE BITI...Da li Kijev ozbiljno misli da će ruska vojska to mirno gledati!

Vesti

(VIDEO) RUSIMA PUKO FILM, AKO SE DESI NAPAD NA KRIMSKI MOST ILI KRIM, POSLEDICE PO UKRAJINU ĆE BITI...Da li Kijev ozbiljno misli da će ruska vojska to mirno gledati!

Podeli vest

Ruski parlamentarci komentarisali su izjavu bivšeg sekretara Saveta za nacionalnu bezbednost i obranu Ukrajine Aleksandra Turčinova o sposobnosti uništenja Krimskog mosta. Prema rečima Turčinova, ukrajinske krstareće rakete "Neptun" navodno mogu srušiti most za nekoliko minuta

Kako je saopštio deputat Državne Dume Ruslan Balbek, Kijev još nije pružio nikakav dokaz o uspešnom testiranju "Neptuna". On je podsetio da je ukrajinska vojska demonstrirala samo lansiranje rakete. 

- Svetskoj zajednici nije data nijedna činjenica da je raketa "Neptun" pogodila cilj. Videli smo lansiranje, ali nema rezultata. Pored toga, želeo bih da pitam bivšeg šefa "odbrambene industrije" Ukrajine, da li on ozbiljno misli da će, ako se lansiraju ukrajinski projektili, ruska vojska otvoriti usta i gledati kako lete - rekao je Balbek, prenose RIA Novosti.

Prema Balbeku, Turčinov, sa svojom izjavom, možda pokušava da razbije krhki kontakt koji počinje da se uspostavlja između Rusije i Ukrajine.

Turčinov je ranije rekao da bi krstareće rakete "Neptun" napravljene u Ukrajini mogle uništiti Krimski most za nekoliko minuta.

Prema njegovim rečima, za "zaštitu" od Rusije na moru, Kijev je uspeo brzo da modernizuje rakete S-125, te takođe da stvori mobilni sistem krstarećih raketa "Neptun" u kratkom roku.

- Kompleksno rešenje ovog problema (zaštita od Rusije sa mora) je mobilni kompleks krstarećih raketa 'Neptun' koji je napravljen u ultrakratkom roku. Naše krstareće rakete mogu uništiti vojne brodove Rusije bilo koje klase, ne samo u Crnom i Azovskom moru, već i u lukama njihovog baziranja. U slučaju potrebe za nekoliko minuta i most kojim se Rusija toliko hvali - izjavio je Turčinov.

Senator Sergej Cekov se takođe oglasio na saopštenje Turčinova.

U komentaru za RT, on je naglasio da Sjedinjene Američke Države stoje iza takvih militarističkih izjava ukrajinskih političara.

Cekov je takođe izrazio nadu da će nova vlada u Ukrajini biti pametnija od prethodne.

- Poluostrvo, kao i most, pouzdano su zaštićeni. Ako se tako nešto dogodi, što je malo verovatno, tada Krimski most neće nastradati. Ali posledice po Ukrajinu će biti najžalosnije - zaključio je Cekov.

Most preko Kerčskog moreuza povezuje Krim i Krasnodar. Most sa svojih 19 kilometara je najduži u Rusiji.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svetski policajac

pre 4 godine

Samo da Tramp digne svu silu Američke ratne(nuklearne) mornarice i stavi rakete u SAD u sprem i da se Saveznici ujedine....

Srpski vojni poklič

pre 4 godine

ZA DOOOOOOOOOOOOOOM: BEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEŽIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija