• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Dejlimejl

01.08.2019

10:26

BORBA JE TRAJALA NEKOLIKO MINUTA! Studentkinja (19) skočila iz aviona u smrt, držali je za noge kako bi je spasli

Vesti

BORBA JE TRAJALA NEKOLIKO MINUTA! Studentkinja (19) skočila iz aviona u smrt, držali je za noge kako bi je spasli

Podeli vest

Alana Katlend (19), studentkinja druge godine Univerziteta u Kembridžu, otvorila je vrata aviona i skočila u smrt sa oko 1.500 metara visine dok je bila na fakultetskom putovanju na Madagaskaru. Pre toga, prijateljica ju je nekoliko minuta držala za noge kako bi je spasla

U borbi za spasavanje života 19-godišnjakinje borili su se njena prijateljica, britanska turistkinja Rut Džonson, kao i pilot, rekla je šefica policije Madagaskara Sinola Nomendžahari.

Međutim, nakon nekoliko minuta borbe, Alana se istrgla iz njihovih zahvata i skočila u smrt.

Nesreća se dogodila 10 minuta nakon poletanja od mesta gde je bila kako bi proučavala retke vrste rakova.

Detektivi su istragom utvrdili da je studentkinja pretrpela napad paranoje, jer nije bila zadovoljna ishodom svojih pronalazaka. Takođe se dodaje da je neposredno pre smrti sa roditeljima imala niz neprijatnih razgovora, što je takođe uzeto u razmatranje kao jedan od mogućnosti dovođenja do smrti.

Policija je ispitivala osoblje hotela u kom je Alana bila smeštena, kao i njenu prijateljicu i pilota koji su je poslednji videli živu i koji su uložili napore kako bi je spasli. Proveravali su njen prtljag, kao i poruke i pozive u telefonu.

Foto: facebook

Strahuje se da će potraga za njenim telom biti vrlo teška i duga zbog nepristupačnog terena u kom je pala, a da stvar bude još gora, tu ima mnogo divljih životinja za koje se pretpostavlja da bi mogle da pojedu njen leš.

Članovi porodice naveli su u saopštenju da ih je smrt Alane slomila. Ističu takođe da je bila pametna, talentovana devojka i odličan student.

Alana je bila avanturistički nastrojena, oduvek je želela da istraži nešto novo i rado je prihvatala svaku priliku sa velikim entuzijazmom i avanturističkim duhom. Uvek je tražila način da produbi svoje znanje i iskustvo na najbolji mogući način. Bila je bila uzbuđena zbog odlaska na Madagaskar, gde je želela da oplemeni svoje znanje o prirodi i nauci - navela je između ostalog njena neutešna porodica.

Sa Univerziteta Kembridž takođe su se sa bolom oprostili od svoje studentkinje.

Duboko smo šokirani vešću o smrti naše studentkinje. Za dve godine, koliko je provela sa nama, ostavila je dubok trag na koledžu u različitim sferama. Mnogo će nam nedostajati - navedeno je u saopštenju.

Foto: facebook

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Miloš Milošević

pre 4 godine

Ima. Neko i poveruje u tu priču. "NAPAD PARANOJE".- haHA !

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17