• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

04.08.2019

17:44

NEĆE DA GA GLEDAJU! Ograda od 64 miliona štitiće TRAMPA OD TURISTA

Vesti

NEĆE DA GA GLEDAJU! Ograda od 64 miliona štitiće TRAMPA OD TURISTA

Podeli vest

Nacionalna služba za parkove i Tajna služba sprovode projekat od 64 miliona dolara za postavljanje oko Bele kuće trajne, čelične ograde visoke čak 3,96 metara dvostruko više od ograde koja se zamenjuje

Očekuje se da će izgradnja potrajati do 2021. godine

Turisti koji i iz sveta dolaze u Vašington da bi, pre svega, videli Belu kuću, žale se zbog ograde, kao i zbog toga što je okolina Bele kuće sada "građevinska zona".

Foto: Beta photo

 


Niz slučajeva ugrožavanja bezbednosti Bele kuće, uključujući naoružanog čoveka koji je ušao u zgradu 2014. godine, naterali su zvaničnike da zaključe da je vreme za višu i veću ogradu, za šta je odgovorna Tajna služba, koja čuva Belu kuću i štiti predsednika i članove njegove uže porodice. 

(FOTO/VIDEO) PROKIŠNJAVA BELA KUĆA! Obilna kiša izazvala poplave na ulicama Vašingtona, automobili se zaglavili u vodi, izvučeno 15 osoba!
 

Prva faza izgradnje započela je jula ove godine na ogradi oko Bele kuće i njene neposredne okoline. Kasnija gradnja doneće poboljšanja ograde oko Odeljenja za trezor i Zgrada izvršne kancelarije Ajzenhauer, koje su s obe strane Bele kuće. 

Planirano je osam faza izgradnje čelične ograde dugačke ukupno 1.067 metara.

Bela kuća će tokom radova nekako ipak ostati donekle vidljiva iz svih pravaca, a nastaviće se i turistički obilazak njenih svečanih prostorija, kao i obično.

Ono što će u doglednoj budućnosti nestati biće glavni pogled na predsednikov dom i kancelariju, poznate sa bezbroj turističkih fotografija.

Foto: Beta photo

 


Zastarelost ograde je naterala bezbednosne službe da postave metalne oslonce za bicikle da bi formirali drugu, privremenu barijeru nešto više od metra ispred postojeće ograde dok ne bude nove, više ograde koja se sada postavlja. U julu 2015. godine, postojećoj ogradi su dodati oštri metalni šiljci da bi se otežalo penjanje preko nje.

Nekoliko meseci pošto je Tramp preuzeo vlast 2017. godine, javni pristup trotoarima i područjima u južnom susedstvu Bele kuće su ograničeni pošto se jedan žitelj Kalifornije, noseći gvozednu štanglu, popeo na ogradu i lutao travnjakom 17 minuta pre no što su ga otkrili službenici Tajne službe. Tramp i njegova porodica bili su u to vreme u Beloj kući.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija