• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: telegraf.rs

11.08.2019

12:50

SAMOUBISTVO ILI UBISTVO MILIJARDERA?! Sumnja se da je Epstajn namerno "pušten niz vodu"

Vesti

SAMOUBISTVO ILI UBISTVO MILIJARDERA?! Sumnja se da je Epstajn namerno "pušten niz vodu"

Podeli vest

Šok u američkoj javnosti nakon samoubistva milijardera Džefrija Epstajna (66), optuženog za seksualno zlostavljanje maloletnih osoba, ubrzo je zamenila skepsa prema službenoj verziji, što je pokrenulo i optužbe o nemaru zatvora, pa čak i ubistvu

Epstajn je pronađen mrtav u svojoj zatvorskoj ćeliji u Njujorku i saopšteno je da je počinio samoubistvo. To se dogodilo samo tri nedelje nakon što je milijarder prvi put pronađen bez svesti u svojoj ćeliji, kada je, navodno, takođe pokušao da se ubije, s obzirom da je na vratu imao povrede koje su sugerisale samopovređivanjeTada je, prema američkim zatvorskim propisima, trebalo da bude stavljen pod 24-satni nadzor kako bi se sprečilo samoubistvo. 

Američki mediji izveštavaju da se samoubistvo dogodilo samo dan nakon što je u javnost procurelo čak 2.000 stranica sudskih dokumenata, u kojima žena, koja kaže da je Epstajnova žrtva, tvrdi da je u njegov pedofilski krug bio uključen niz moćnika.

Američki mediji prenose da se i dalje ne zna da li je Epstajn bio pod nadzorom u trenutku kad se ubio, i ističu da, ako je bio, kako je onda moguće da se ubije zatvorenik koji je pod stalnim nadzorom zbog mogućnosti samoubistva.

Milijarder je bio smešten u najsigurnije odeljenje zatvora, u kojem zatvorenici 23 sata dnevno provode u ćelijama, a kamere ih stalno snimaju, pa i kad se tuširaju i obavljaju nuždu.

- Mere za spasavanje pokrenute su odmah od strane odgovornog osoblja i Epstajn je prebačen u bolnicu, gde je proglašen mrtvim - saopštili su iz zatvora u subotu.

Brojni zvaničnici rekli su medijima da se milijarder obesio u svojoj ćeliji, ali to još uvek niko nije zvanično potvrdio, a FBI je pokrenuo istragu.

CNN citira izvor koji kaže da su ga krajem meseca psiholozi skinuli sa 24-očasovnog nadzora i psiholoških ispitivanja, i dozvolili mu da se vrati u svoju ćeliju.

Prema svedočenju bivšeg zatvorenika Al Kaide, zatvorsko osoblje prati ćelije visoke bezbednosti sa dve video kamere, jednu iznad tuša i drugu iznad toaleta ili kreveta. Epstajn je bio u tom istom zatvorskom delu, rekao je izvor Njujork tajmsa.

(FOTO) NADA JE BILA ROBINJA DŽEFRIJA EPSTAJNA KOJI SE UBIO U ZATVORU! Kupio je devojčicu od njenih roditelja u Jugoslaviji, A ONDA JE USLEDIO PRAVI HOROR!

U javnosti su se pojavile i glasine da su kamere, koje su nadzirale Epstajna, bile neispravne u vreme njegove smrti, što je dodatno podgrejalo teorije zavere da nije reč o samoubistvu.

Epstajn je u njujorškom zatvoru čekao suđenje, koje je trebalo da počne sledeće godine. Advokat Spenser Kuvin, koji je pre više od 10 godina zastupao žrtve američkog milijardera, krajem jula u razgovoru za britanski tabloid San rekao je da Epstajn "neće doživeti suđenje".

- Ako Epstajnov slučaj dođe do sudnice, svako s kim je bio u kontaktu svih ovih godina mogao bi biti izložen. Nimalo ne sumnjam da nema zatvora koji može da zaštiti čoveka kojeg moćnici žele da ućutkaju - dodao je Kuvin, ocenivši kako je milijarderov život u opasnosti.

Epstajn je početkom jula uhapšen na aerodromu u Njujorku kada se vraćao iz Pariza, zbog osnovane sumnje da je maloletnim osobama u dobi od 14 godina plaćao za masažu, a potom ih seksualno iskorišćavao.

Foto: Informer DN

 

Bogati Amerikanac, prijatelj mnogih američkih zvaničnika, kako bivšeg predsednika SAD Bila Klintona, tako i sadašnjeg Donalda Trampa, pojavio se početkom prošlog meseca na sudu u Njujorku po optužbama da je vodio "mrežu" preko koje je krijumčario maloletne devojčice. Izjasnio se da nije kriv. I ranije je osuđivan zbog seksualnog zlostavljanja maloletnih osoba, a sa sudom je sklopio dogovor o priznanju krivice i dobio je 13 meseci zatvora, uz obavezu da isplati novac svojim žrtvama i uđe u registar seksualnih napasnika.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija