• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Slobodna Dalmacija

11.08.2019

19:21

ZAGREPČANKA SA PETOGODIŠNJOM ĆERKOM U KAMPU ISLAMSKE DRŽAVE! Udala se za Senada, on poginuo u borbi, a ona nastavila OTPOR U PUSTINJSKIM USLOVIMA!

Vesti

ZAGREPČANKA SA PETOGODIŠNJOM ĆERKOM U KAMPU ISLAMSKE DRŽAVE! Udala se za Senada, on poginuo u borbi, a ona nastavila OTPOR U PUSTINJSKIM USLOVIMA!

Podeli vest

Nakon sloma Islamske države, njeni borci su smešteni u kampovima, među kojima je i El-Hol, na severoistoku Sirije. U pustinjskim uslovima živi i 70.000 ljudi, među kojima je i Zagrepčanka Dora Bilić, koja je tamo sa petogodišnjom ćerkom

Prema podacima UN, čak dve trećine izbeglica u kampu čine mlađi od 18 godina, dok su 27 odsto žene. Ističu i da im je otežan pristup pijaćoj vodi i zdravstvenoj zaštiti.

Sirijci i Iračani su ogromna većina u kampu, a nekih petnaestak posto su državljani trećih zemalja.

Slobodna Dalmacija je došla do informacija da je među stanovnicima kampa i Dora Bilić (32), hrvatska državljanka koja je 2012. godine došla na teritoriju pod kontrolom Islamske države (ID).

 

(VIDEO) AMERI I FRANCUZI PRAVE NOVI NADZVUČNI PUTNIČKI AVION! "Bum supersonik" biće više od dva puta brži od zvuka, POLETIĆE 2023. RUSKI ODGOVOR U VAZDUHU VEĆ 2022.

 

Hrvatski list je u februaru objavio informaciju koju su dobili od porodice jedne državljanke BiH koja se takođe nalazi u Siriji:

- Dora i moja sestra nisu u istim kampovima u Siriji, ali redovno komuniciraju. Ona mi je i prenela informaciju da je Dora u Al-Holu. Upoznale su se u Raki, gde su im porodice živele u blizini.

S Dorom Bilić bi trebalo da je i njena ćerka, stara između pet i šest godina, koju je dobila u braku sa Senadom Avdićem Čađom. Upoznali su se u Gornjoj Maoči kod Brčkog, i ubrzo se venčali. Pre sedam godina preko Sandžaka i Turske domogli su se Sirije.

Avdić je poginuo u bombardovanju Rake 2014. godine.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vreme

pre 4 godine

Sta je sa tom nesrecnicom samo ona zna, sta je jos gore sta ce biti sa njenom cerkom, otici iz Zagreba u ISIS u Siriji, e to mora biti vrhunac idiotizma, za neke stvari bolje je ne doziveti. Mozda je dobro samo roditeljima poginulog supruga jer islam placa svoje ratnike.

biber

pre 4 godine

Tamo je gde je htela da bude.. Neka joj Alah pomogne

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija