• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Fakti

13.08.2019

15:10

(VIDEO) RATNI BRODOVI NATO NEMAJU NIKAKVE ŠANSE PROTIV RUSIJE U CRNOM MORU! Američki vojni ekspert upozorava Pentagon da "smanji doživljaj"!

Vesti

(VIDEO) RATNI BRODOVI NATO NEMAJU NIKAKVE ŠANSE PROTIV RUSIJE U CRNOM MORU! Američki vojni ekspert upozorava Pentagon da "smanji doživljaj"!

Podeli vest

U Americi priznaju da ratni brodovi NATO nemaju nikakve šanse protiv Rusije u Crnom moru

Američki vojni ekspert Lajl Goldstejn u renomiranom specijalizovanom listu National Interest napisao je opasnost da u Crnom moru dođe do vojnog sudara Rusije i SAD  postaje realna i upozorava svoje:
        
- Ruska ratna flota bi snage NATO uništila već tokom prvih sati konflikta. 
        
Goldstejn - doduše meko - kritikuje praksu Vašingtona da uz same granice Rusije organizuje vojne vežbe i pomorske manevre.

Apostrofirao je ovogodišnje manevre Sea Breeze sa učešćem mornarica Ukrajine i 19 zemalja NATO i ocenio:

- U Vašingtonu ne shvataju u potrebnoj meri koliku opasnost predstavljaju takvi manevri. Više nije teško zamisliti rat između SAD i Rusije koji bi počeo zbog slučajnog potapanja broda NATO koji bi neleteo na minu, a takvih u Crnom moru ima još iz vremena Drugog svetskog rata.

  Goldstejn je uveren da snage NATO u Crnom moru ne predstavljaju "nikakvu realnu vojnu vrednost".
  
Ponovio je da bi ih Rusija bez većih problema uništila na samom početku konflikta i dodao:

- Dobro je što konvencija iz Montrea ne dozvoljava da američki nosači aviona prolaze kroz Bosfor i Dardanele. Da mogu da uđu u Crno more - uništile bi ih ruske podmornice, raketni sistemi, raketni čamci i pomorska avijacija sa protivbrodskim raketama Kinžal.
        
Sjedinjene Države su najavile da će modernizovati crnomorske vojne luke Ukrajine.

Trenutno ni jedna nema dovoljnu dubinu da prima velike ratne brodove SAD  i drugih članica NATO pakta. 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija