• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B92.net

14.08.2019

10:04

ŠOK! Lufthanza ODBILA DA ISPLATI ODŠTETU porodicama poginulih u padu aviona KOJI JE SRUŠIO LUDI LUBIC!

Vesti

ŠOK! Lufthanza ODBILA DA ISPLATI ODŠTETU porodicama poginulih u padu aviona KOJI JE SRUŠIO LUDI LUBIC!

Podeli vest

Nemačka aviokompanija Lufthansa izazvala je bes porodica poginulih u padu aviona podružnice Germanwings pre četiri godine pošto je odbila da im isplati odštetu.

 

Teško depresivni kopilot Andreas Lubic je u martu 2015. godine namerno oborio avion Germanwingsa sa 150 putnika u udaljenom predelu francuskih Alpa.

Porodice žrtava traže odštetu za bol i patnju od Lufthanse, ali ova kompanija to ne namerava da plati.

Izdato je saopštenje u kojem se navodi da nema osnova za isplatu kompenzacije jer putnici nisu osećali napetost zbog neizbežne smrti.

Lufthansa namerava da dokaže da je smrt putnika bila brza i neočekivana te da putnici nisu ni primetili da će avion pasti. Advokati nemačke kompanije traže od suda u Esenu da odbije zahteve porodica žrtava.

"DŽERMANVINGSU" NIKO NIJE JAVIO: Lekar preporučio da Lubic odleži na psihijatriji!

Porodice tvrde da su putnici bili svesni da će se nešto užasno dogoditi i da su se plašili za svoje živote. Pre pada aviona Lubic je zaključao kokpit i tako zaustavio pilota da uđe i spreči ga u njegovoj nameri. Pilot je očajnički lupao na vrata kako bi se vratio u kokpit, a to su putnici sigurno mogli da čuju i vide.

- Termin tortura je nedovoljan da opiše šta su prošli ti ljudi. Oni su morali da budu svesni da su im preostale minute života - izjavio je Elmar Giemula, advokat koji predstavlja porodice 40 žrtava.

Porodice su prvobitno tražile do 25.000 evra po žrtvi, a zahtevaju još 25.000 evra kompenzacije zbog "povrede morala". 

Sud će se izjasniti najesen.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija