• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Fakti

15.08.2019

19:16

TRAMPOV ZAMENIK NAPAO PUTINA DA JE UKRAO "američke tehnologije povezane sa hipersoničnim oružjem", SAMO AMERI TAKO NEŠTO I NEMAJU!

Vesti

TRAMPOV ZAMENIK NAPAO PUTINA DA JE UKRAO "američke tehnologije povezane sa hipersoničnim oružjem", SAMO AMERI TAKO NEŠTO I NEMAJU!

Podeli vest

Pomoćnik predsednika SAD za nacionalnu bezbednost - Džon Bolton - optužio je Rusiju da je „ukrala američke tehnologije povezane sa hipersoničnim oružjem"

        
U intervjuu radio-stanici Glas Amerike, bio je zamoljen da prokomentariše incident na ruskom vojnom poligonu kod Severodvinska, a on je to učinio ovako:

- Taj incident svedoči, iako je njena ekonomija na nivou holandske, da Rusija troši  dosta sredstava na odbranu. Ne samo na modernizaciju  svog nuklearnog arsenala, nego i na hipersonične krstareće rakete. To su u značajnoj meri naše ukradene tehnologije.

Po Boltonovoj verziji, hipersonični potencijal - kao i mogućnost da ga steknu druge zemlje - „ostaje realni problem SAD  i njihovih saveznika".

Još je pridodao: "U to nema sumnje".
        
Bolton je ocenio da je incident na poligonu kod Severodvinska dokaz da Rusija pokušava da napravi superiornije rakete nosače nuklearnog oružja.

U nastavku je rekao: "Ta eksplozija pokazuje da Rusija nastoji da ostvri tehnički progres na planu svojih mogućnosti za dostavljanje svojih nuklearnih bombi do cilja. Očevidno je da im se nešto izmaklo kontroli".

Ruska državna korporacija „Rosatom" saopštila je da je pet njenih saradnika poginulo, a još troje bilo povređeno „prilikom testiranja rakete na morskoj platformi".
  
A, to se dogodilo što je došlo prvo do požara, a odmah potom i eksplozije na pomenutoj raketi.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragan

pre 4 godine

Ha ha ha ukradene?! Ako to i jeste tačno, onda je još veća bruka i sramota za SAD. Zašto plaćate CIU, FBI i sve ostale službe, ako vam Rusi mogu "ukrasti" najnoviju tehnologiju???!!!

Dragan

pre 4 godine

A dobar nacin sada ce da traze da im rusi vrate ukradeno ko jos veruje amerima

DEDA RAKA

pre 4 godine

Pošizili Aremi - nije im po volji da je neko bolji. i laju bez veze na Ruse i Kineze!

Predragm

pre 4 godine

Te supersonicne Ruske rakete baziraju se na nuklearnoj ekploziji koja daje ogroman potisak i samim tim i brzinu lezenja. Male rakete koji imaju u celicne cilindre ubaceno nuklearno gorivo mogu da izdrze nuklearnu eksploziju i to su napravili i prikazali kako leti 5-6 maha. Ali za raketu koja tezi 1 tonu ili vise treba ogronma kolicina nuklearnog goriva i cilindri ne mogu da izdrze tu ogromnu nuklearnu eksploziju nego se raspadnu kao sto se Rusima i desilo. Prema tome ne postoje materijali koji mogu da izdrze toliku ekploziju tako da ni Ameri ni Rusi nece nikada napraviti neke velike rakete a ove male koje su napravljene nose tako malo eksploziva da su zapravo neupotrebljive jer su kratkog dometa pa cak i da nose nuklearne bombe koje moraju biti male. Jacina nuklearne ekplozije zavisi od mase nuklearnog goriva tako da ih nose bombarderi koji nose veliku tezinu ali oni se lako i obaraju jer su veliki i spori.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija