• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Fakti/Informer

17.08.2019

17:57 >> 18:00

TRAMP: SISTEM FEDERALNIH REZERVI JE VEĆI PROBLEM AMERIKE NEGO KINA: Čoveče, to Vam ceo svet govori više od 100 godina, NAJZAD SI UKAPIRAO!

Vesti

TRAMP: SISTEM FEDERALNIH REZERVI JE VEĆI PROBLEM AMERIKE NEGO KINA: Čoveče, to Vam ceo svet govori više od 100 godina, NAJZAD SI UKAPIRAO!

Podeli vest

Donald Tramp je izjavio da je Sistem federalnih rezervi (centralna banka SAD) veći problem Amerike nego Kina

Svoj "šamar" svojima objasnio je ovako:

- Mi uglavnom pobeđujemo u trgovinskom ratu sa Kinom. Kompanije i radna mesta beže iz Kine. Cene na kinesku robu za nas nisu porasle, a u nekim lsučajevima su se i snizile. Kina nije naš problem, mada nam situacija oko Hongkonga ne pomaže. Naš problem je Sistem federalnih rezervi.
        
Tramp je svoju centralnu banku optužio da je (prvo)prebrzo i previsoko podigla referentnu kamatnu stopu, a da je sada presporo smanjuje. I dodao:

- Druge zemlje su zahvalne Džeromu Pauelu (direktoru Rezervi) za takvu politiku. Nemačka i neke druge zemlje su se uključile u tu igru".

Podsetimo, Banka Federalnih rezervi osnovana je 1913. godine kada je američki predsednik Vudro Vilson potpisao zakon o Sistemu federalnih rezervi SAD, koji danas predstavlja glavni faktor ekonomskog i političkog života Amerike.

Brojni Američki, ali i svetski istoričari i politikolozi, upozoravaju da je pojavom FED vlast u SADi prešla u ruke šake međunarodnih bankara, a da su predsednik i Kongres postali samo izvršioci volje glavnih akcionara Federalnih rezervi. 

Privatna korporacija "Federalne rezerve" koja pripada šačici bankara, pošto se učvrstila kao jedina realna vlast u Americi, počela je da pretenduje na vlast nad čitavim svetom. O toj temi postoji opširna literatura. Pisanje o njoj je počeo Justas Mulinz knjigom "Tajne Federalnih rezervi" koja je prvi put izdata krajem 40 -tih dvadesetog veka. Zatim se pojavila knjiga Entoni Satona ("Zavera Federalnih rezervi"), Nikolasa Hagera ("Sindikat"), Ralfa Epersona ("Nevidljiva ruka"), Vilijama Engdala ("Bogovi novca"). 

Od najnovijih možemo da navedemo bestseler američkog kongresmena Rona Pola "Dokrajčiti FED" («End the Fed»).

Mnogi politikolozi i istoričari smatraju da su FED odgovorne za Prvi i Drugi svetski rat koji su im poslužili za uvođenje "spekulativnog nocvca". Da stoje gotovo iza svih ekonomskih kriza u svetu, kao i da po svaku cenu žele da uspostave "jednu svetsku vladu"! Njih, Naravno! 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
mirko

pre 4 godine

Smanjivanje kamatne stope ce povecati americki dug i na kratko podici stock market. Posle toga sledi ponor za Ameriku koji ne moze da izbegne... Kokice u ruke i ukljuciti TV...

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija