• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: rts.rs

23.08.2019

08:42

DŽAKARTI ISTEKAO ROK, VIŠE NEĆE BITI PRESTONICA! Indonezija dobija novi glavni grad, a to "zadovoljstvo" državu će koštati 33 MILIJARDE EVRA!

Vesti

DŽAKARTI ISTEKAO ROK, VIŠE NEĆE BITI PRESTONICA! Indonezija dobija novi glavni grad, a to "zadovoljstvo" državu će koštati 33 MILIJARDE EVRA!

Podeli vest

Za pet godina i 33 milijarde dolara ulaganja, Indonezija će dobiti novi glavni grad, za koji je sada potvrđena i lokacija

Indonežanski ministar prostornog planiranja Sofjan Đail rekao je da je za lokaciju nove prestonice izabrana provincija Istočni Kalimantan na Borneu.

Odluka je doneta nakon što je prošle nedelje predsednik Joko Vidodo predložio da se prestonica izmesti iz Džakarte - prenaseljenog i zagađenog desetomilionskog grada.

Indonežanska strana Bornea ima pet provincija.

- Da, Istočni Kalimantan, ali ne znamo gde tačno - rekao je Đail.

Foto: Pixabay

ISTEKAO JOJ ROK UPOTREBE: Džakarta

Vlasti imaju u planu gradnju na prostoru od 3.000 hektara u prvoj fazi razvoja.

Izmeštanje prestonice zemlje koštaće oko 33 milijarde dolara, a to će uključivati gradnju novih zgrada za administraciju i stambenog prostora za milion i po ljudi, što se planira da bude gotovo do 2024. godine.

BONUS VIDEO:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija