• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: sputniknews.com

24.08.2019

08:57

(VIDEO) PUTINOV ROBOT JE NEŠTO OPASNO ZA*EBAO! "Sojuz" sa robotom Fjodorom nije uspeo da pristane na Međunarodnu svemirsku stanicu!

Vesti

(VIDEO) PUTINOV ROBOT JE NEŠTO OPASNO ZA*EBAO! "Sojuz" sa robotom Fjodorom nije uspeo da pristane na Međunarodnu svemirsku stanicu!

Podeli vest

Svemirski brod bez posade "Sojuz MS 14", koji nosi ruskog humanoidnog robota Fjodora, poznatog kao Skajbot F-850, nije uspeo da se spoji sa Međunarodnom svemirskom stanicom, javio je dopisnik Sputnjika

"Sojuz" nije uspeo da pristane u predviđeno vreme i brod se udaljava od stanice, javio je dopisnik Sputnjika iz Centra za kontrolu letova.

Brod je došao do stanice na rastojanje bliže od 100 metar, zastao, a zatim se udaljio na rastojanje od 102 metra.

Prema preliminarnim informacijama "Sojuz MS 14" nije uspeo da pristane uz MSS zbog moguće neispravnosti u sistemu za pristajanje broda.

(VIDEO) RUSKI ROBOT POLETEO U SVEMIR! Android FJODOR uzviknuo: IDEMO! IDEMO!

"Sojuz" je odveden na bezbednu udaljenost od MSS, a stručnjaci utvrđuju mogućnost novog pokušaja pristajanja, dodao je dopisnik Sputnjika.

Rukovodstvo raketno-svemirske industrije došlo je na sastanak u Centar za kontrolu leta nakon neuspešnog pristajanja svemirskog broda "Sojuz MS 14" na Međunarodnu svemirsku stanicu.

Među učesnicima sastanka su generalni direktor Raketno-svemirske korporacije "Energija" Nikolaj Sevastjanov, načelnik Centra za obuku kosmonauta Pavel Vlasov, direktor Centra za kontrolu letova Maksim Matjušin i načelnik glavnog naučnog instituta "Eoskosmosa" CNIImaš Sergej Koblov. Sastanku ne prisustvuje direktor "Roskosmosa" Dmitrij Rogozin.

Novinari koji su pratili pristajanje svemirskog broda, zamoljeni su da napuste zgradu Centra. Niko od zvaničnika nije se obratio medijima.

Takođe je prekinut direktan prenos pristajanja svemirskog broda.

Na Međunarodnoj svemirskoj stanici Fjodorom bi trebalo da upravlja ruski kosmonaut Aleksandar Skvocrov i on treba da izvrši niz zadataka. Planirano je da se robot vrati na Zemlju u ranim satima 7. septembra.

Svemirski brod sa Fjodorom uspešno je lansiran u svemir u četvrtak sa kosmodroma Bajkonur.

BONUS VIDEO:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)
nije prošao

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)

Carinski službenici su 23. aprila 2024. godine na graničnom prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, otkrili neobičan pokušaj jednog putnika, da u ličnom prtljagu prokrijumčari preko 300 komada starinskog pokućstva, bodeža u koricama, časovnika i nakita, za koje se pretpostavlja da bi pored materijalne, mogli imati i antikvitetnu vrednost.

24.04.2024

15:10

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija