• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/informer.rs

10.09.2019

13:21

CIA POVUKLA GLAVNOG DOUŠNIKA IZ RUSIJE! Dostavljao im čak i fotografije dokumenata sa Putinovog stola, sada sumnjaju da ga je - TRAMP ODRUKAO RUSIMA?!

Vesti

CIA POVUKLA GLAVNOG DOUŠNIKA IZ RUSIJE! Dostavljao im čak i fotografije dokumenata sa Putinovog stola, sada sumnjaju da ga je - TRAMP ODRUKAO RUSIMA?!

Podeli vest

U tajnoj msiji 2017. godine, SAD su uspešno povukle iz Rusije jednog od svojih visoko poverljivih izvora koji je radio u ruskoj vladi, saopštilo je nekoliko zvaničnika administracije američkog predsednika Donalda Trampa

Kako prenosi CNN, ta osoba je bila važna za američke obaveštajne službe, jer je, iako nije spadala u ljude od poverenja predsednika Vladimira Putina, mogla da dostavlja slike dokumenata koji su bili na stolu ruskog lidera.

Taj tajni izvor pružao je informacije duže od jedne decenije, a prema izvorima CNN-a, špijun je povučen zbog zabrinutosti da je izložen opasnosti.

Odluka o povlačenju špijuna doneta je u maju 2017. gosdine, a nakon zabrinutosti obaveštajnoih službi da je amerčki predsednik Donald Tramp možda prosledio poverljive informacije tokom sastanka s ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejom Lavrovom i tadašnjim ambasadorom Rusije u SAD Sergejom Kisljakom.

 

 


Portparolka CIA Britani Bramelrekla je CNN-u da se radi o pogrešnim nagađanjima, dok je portparol nekadašnjeg direktora CIA, a sada državnog sekretara Majka Pompea, odbio da komentariše slučaj.

Portparolka Bele kuće Stefani Grišam izjavila je da izveštavanje CNN-a nije samo netačno, već "dovodi i živote u opasnost".

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
tomic bane

pre 4 godine

Potrebno je sakriti sadašnje doušnike i otkloniti svaku sumnju sa njih...He,he,he...

papundek

pre 4 godine

Malo cudno da je tako slobodno setao i bavio se fotografskim poslovima pored KGB Putina??? Ali sve je moguce, na greskama se uci!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija