• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

13.09.2019

23:21

DEČAK (8) NA JUTJUBU ZARAĐUJE 22 MILIONA DOLARA! Dete iz Kalifornije jedno od najmlađih bogataša na svetu!

Vesti

DEČAK (8) NA JUTJUBU ZARAĐUJE 22 MILIONA DOLARA! Dete iz Kalifornije jedno od najmlađih bogataša na svetu!

Podeli vest

Amerikanac Rajan Kadži (8) iz Los Anđelesa u Kaliforniji najplaćeniji je jutjuber na svetu sa 22 miliona dolara zarade godišnje. On na svom kanalu otvara i ocenjuje igračke

Američki dečak Rajan Kadži (8) iz Los Anđelesa u Kaliforniji godišnje zarađuje čak 22 miliona dolara na Jutjubu. Kadži, koji na popularnoj društvenoj mreži testira igračke, prošle godine bio je najplaćeniji jutjuber i jedan je od najmlađih bogataša na svetu.

Harizmatičan

Rajan je definitivno najmlađa Jutjub zvezda koju sam ikada video. To što je taj dečak uradio potpuno je neverovatno
Džoš Koen

Foto: Informer DN

Neverovatan uspeh

Mališanu su roditelji, majka Loan i otac Šion, u maju 2015. godine pokrenuli kanal na Jutjubu pod imenom "Rajan tojs rivju" (Rajanova ocena igračaka). Oni svakodnevno postavljaju po jedan video-snimak na kojem Rajan otvara i testira najnovije igračke, nakon čega daje svoj sud o njima. Dečak trenutno ima čak 21.496 miliona prijavljenih korisnika, a snimci mu ukupno imaju 31,3 milijarde pregleda. Jedan video na kojem Rajan otvara velika jaja skupio je neverovatnih 1,8 milijardi pregleda. Zbog toga je dečak prošle godine samo od reklama, pregleda i sponzorstava na Jutjubu zaradio vrtoglavih 22 miliona dolara, čime je postao najplaćeniji jutjuber na svetu. Nakon što je Rajanova priča završila na naslovnim stranama brojnih medija, njegovi roditelji ispričali su novinarima kako je sve počelo.

Rajanov vrtoglavi uspon

- 2015. godine Rajanovi roditelji pokrenuli su kanal "Rajan tojs rivju" na Jutjubu
- 21.496 miliona prijavljenih korisnika ima kanal
- 31,3 milijardi pregleda imaju ukupno svi Rajanovi video-snimci
- 1,8 milijardi pregleda ima najgledaniji snimak
- 22 miliona dolara zaradio je Rajan 2018. godine, čime je postao najplaćeniji jutjuber na svetu

Dečakova majka Loan otkrila je da je Rajan od malih nogu voleo da gleda kako se deca igraju na popularnoj društvenoj mreži.


- Rajan je stalno na Jutjubu gledao kako druga deca procenjuju igračke i igraju se pred kamerama. Jednog dana mi je rekao: "Kako to da ja nisam na Jutjubu kada su tamo svi moji drugari?" U razgovoru sa mužem odlučili smo da mu otvorimo kanal. Kupili smo prvu igračku u tu svrhu - to je bio set "lego" kockica za pravljenje vozova i ostalo je istorija - ispričala je Loan.

Foto: Informer DN


Ona je dodala da je kanal od početka bio veoma uspešan jer je jedan od prvih videa imao čak 900.000 pregleda. Broj prijavljenih korisnika rastao je iz dana u dan, dok nije dostigao milione. U tom periodu su sa njima stupili u kontakt brojni proizvođači igračaka koji su im nudili sponzorstvo.


- Obaveze oko Rajanovog kanala postale su sve veće, pa sam dala otkaz u školi gde sam predavala hemiju i potpuno se posvetila samo tom poslu. Kada me pitaju zašto je Rajan postigao tako veliki uspeh, nisam sigurna šta je bila dobitna kombinacija. Verovatno je razlog i to što je Rajan veoma harizmatičan i prirodan pred kamerama. On uživa u tome, a deca to vide - istakla je Loan.

Ima sjajnu harizmu

Sa njom se slaže i stručnjak za internet marketing i osnivač firme "Jutjub filter" Džoš Koen.


- Rajan ima sjajnu ličnost. On je definitivno najmlađa Jutjub zvezda koju sam ikada video. To što je taj dečak uradio potpuno je neverovatno - rekao je Koen.


Inače, mališan je početkom ove godine dobio novi angažman. Jedna od najvećih američkih robnih kuća "Volmart" počela je da proizvodi seriju igračaka sa Rajanovim imenom. Te igračke su odmah postale omiljene i prodate su u nekoliko hiljada primeraka.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17