• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Fakti/Informer

17.09.2019

23:02 >> 23:04

(VIDEO) ERDOGAN SPUSTIO AMERIKU NA MESTO - PENTAGON GA MOLI - KUPUJTE NAŠE AVIONE, A NE RUSKE! Šef Pentagona samo što se nije 'presamitio' od uvlačenja lideru Turske!

Vesti

(VIDEO) ERDOGAN SPUSTIO AMERIKU NA MESTO - PENTAGON GA MOLI - KUPUJTE NAŠE AVIONE, A NE RUSKE! Šef Pentagona samo što se nije 'presamitio' od uvlačenja lideru Turske!

Podeli vest

Postavio je Redžep Tajip na mesto veliku Ameriku. Samo što je Vladimir Putin obnarodovao da Moskva i Ankara počinju pregovore o prodaji novih vidova ruskog oružja Turskoj, zamenik šefa Pentagona, Džon Rud, bezmalo je zavapio: kupujte naše avione umesto ruskih Su-35 i Su-57

Samo što se nije presamitio! Nema više dežurne mantre: ne mogu naši F-35 zajedno sa ruskim S-400.

Rud je faktički poručio Ankari: možda i mogu zajedno, a i ako ne mogu - nije važno...

Kao da iz Vašingtona povodom kupovine ruskih zeniztnih raketnih sistema S-400 Edrogana nije žšamaraož ko je stigao, kao da mu nije prećeno žnećeš dobiti F-35 iako si ih platio, Rud je turskom vojno-državnom vrhu Sjedinjenih Država namenio ove reči:

- Mi ćemo Tursku podsticati da prednost da naoružanju proizvedenom u SAD, ukazujući da je ono kompatibilno sa onim što njena armija već ima. Ali, naravno, Turska je nezavisna zemlja koja ima pravo da samostalno donosi odluke. A mi smo spremni na partnerstvo s njom - rekoa je on.

Erdogan se u vreme nedavne međunarodne avio-kosmičke izložbe MAKS-2019 interesovao kod Vladimira Putina i ruskog ministra odbrane, Sergeja Šojgua, da li bi Ankara mogla kupiti Su-57(da li je na prodaju?), a i za MiG-35.

        
Interesovao se i za moguće uslove kupovine tih supersavremenih borbenih aviona.

U Vašingtonu su očito shvatili da i SAD i NATO mogu potpuno izgubiti Tursku ako ona kupi nekoliko ekadrila najboljih ruskih borbenih aviona. Jasno im je da bi Erdogan sa njima kupio svoje dalje osamostaljivanje i od Vašingtona i od Brisela.

Ako faktički odbije i ovu ponudu-molbu koja je stigla preko Ruda, turski lider će prodemonstrirati da mu je dojadilo da bude američki saveznik-vazal i drugorazredna sila unutar NATO...

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija