• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: rs.sputniknews.com/informer.rs

20.09.2019

08:45

(VIDEO) AMERIKA KREĆE NA IRAN?! Tramp danas sa čelnicima Pentagona razmatra VOJNE OPCIJE!

Vesti

(VIDEO) AMERIKA KREĆE NA IRAN?! Tramp danas sa čelnicima Pentagona razmatra VOJNE OPCIJE!

Podeli vest

Pentagon će izložiti široki spektar vojnih opcija američkom predsedniku Donaldu Trampu koji razmišlja kako da odgovori na, kako kažu zvaničnici njegove administracije, iranski napad bez predsedana na saudijska naftna postrojenja, javlja AP

Opcije će biti izložene na današnjem sastanku u Beloj kući, a među njima je i lista potencijalnih meta za vazdušne udare u Iranu. Tramp će, takođe, biti upozoren da vojna akcija protiv Islamske Republike može da eskalira u rat, rekao je neimenovani američki zvaničnik.

Ovaj sastanak će najverovatnije biti prva prilika za donošenje odluka o tome kako će SAD da odgovore na napad na njihovog ključnog bliskoistočnog saveznika, navodi američka agencija.

Svaka odluka bi mogla da zavisi od dokaza koje su u stanju da obezbede američki i saudijski istražitelji, a koji bi trebalo da potvrde da je Iran izveo napad, kako tvrde mnogi zvaničnici, uključujući i američkog državnog sekretara Majka Pompea.

Iran odbacuje optužbe da stoji iza napada i upozorava SAD da bi napad izavao "totalni rat", sa odmazdom Teherana.

Američki potpredsednik Majk Pens je rekao da će Tramp "razmotriti činjenice i doneti odluke o sledećim koracima".

(VIDEO) POČELO JE! SAUDIJSKA ARABIJA BOMBARDOVALA IRAN! Tramp dao zeleno svetlo, bombarderi poleteli, veliki rat više se ne može sprečiti?!

"Američki narod može biti uveren da će SAD braniti naše interese u regionu i da ćemo stati uz naše saveznike", poručio je Pens.

Odgovor SAD bi mogao da obuhvati vojne, političke i ekonomske akcije, a što se tiče vojnih opcija, moglo bi da uopšte ne bude nikakvih akcija ili da bude vazdušnih udara ili nekih manje vidljivih, kao što su sajber napadi.

(VIDEO) MOSKVA DOSIPA SO NA AMERIČKU RANU POSLE FIJASKA 'PATRIOTA' U ARABIJI: Onoliko hvaljen PVO Sjedinjenih Država je... RUSI OBJASNILI!

Najverovatniji korak koji će SAD preduzeti jeste da se obezbedi dodatna vojna podrška da bi se pomoglo Saudijskoj Arabiji da se brani od napada sa severa, jer je većina odbrane fokusirana na pretnje Huta u Jemenu prema jugu, dodaje AP.

Portparol Pentagona Džonatan Hofman je izjavio da su SAD s velikom sigurnošću uvereni da će zvaničnici utvrditi ko je tačno izveo napade prošlog vikenda.

BONUS VIDEO:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SS

pre 4 godine

Kaubojskog apsurda zavadi ih pa vladaj,što decenijama rade po zemaljskoj kugli od države do države i ubiru korist.

sudija

pre 4 godine

Kakvi su to vasi interesi , moze li se vec jednom saznati, osim sto vam prodaju naftu u pola cijene.

vladimir

pre 4 godine

Najbolju izjavu dao je u svom ekspozeu u Kongresu Džems Dejli Dejvidson."U stvari 2006.g.u cenzurisanom izveštaju pod nazivom" Iran je sledeći USA Cilj" jer pravi ekonomsko oružje za masovno uništenje Amerike" U podnaslovu ekspozea citiram: " Ukratko petrodolar nam je omogućio da živimo iznad svojih mogućnosti, da štampamo neograničene količine novca i praktično bez troškova..trošimo više nego što smo zaradili.. konzumiramo više nego što smo proizveli.. izvozimo više nego što smo proizveli. To nam je omogućilo da izgradimo moćnu vojnu mašineriju, skupe kosmičke misije...Mi smo potrošili naše carstvo...A sad petrodolar (naš najveći monopol svega) i poslednja nit koja još drži naše carstvo zajedno, puca i ide u istoriju..Nelegalne ratove koje smo vodili i strašne zločini koje smo izazvali udružili su snage da se bore protiv nas. A izgledalo je da naša vojna moć, naše carstvo, nemaju domet i granice.. Postaje jasno da samo dostigli fizički limit naše vlasti.. Mi nemamo više uspeha u maltretiranju sveta i sve ono što želimo bilo da je nafta gas kredit trgovina..ili bilo kojea druga strateška sredstva..Iranska nafta je krvotok mnogih svetskih naroda. I dok Amerika maltretira sankcijama i zvecka oružjem, razne države tiho i mirno ugovaraju trgovinu u trilionima dolara direktno bez učešća Petro dolara. Kina,Rusija, Venecuela, Argentina, Malezija Indonezija,Koreja, ...I ako nećete čuti zvanično u državnim medijima (petrodolar je praktično mrtav, pa čak i 16 savezni država Amerike posluje papirima ili " svojom" valutom).To je pravi razlog zašto smo bombardovali Irak , (i vraćanje Libije u kameno doba), Siriju i zbog čega je doneta odluka da se bombarduje Ipak . Došao je kraj dolara i odslužio je svojoj svrsi od kraja II svetskog rata...došao je do kraja linije...danas je sistem veoma bolestan."". Ovo je samo deo ekspozea Dejvidsona koji ima više od 40 stranica i poslao mi ga 27.06.2014.g. Svaka mu čast na iskrenosti i dobroj analizi. Svesnim ljudima je iz ovog kratkog isečka stvari mogu biti veoma jasne, precizne i strašno zabrinjavajuće. Ovaj njegov ekspoze ni jeda američki medij nije objavio , a kažu da su mediji slobodni

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija