• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Zaštitnik potošača

10.11.2015

07:30

SEKA KUKA I BOGORADA: Radnje su nam prepune škart robe!

Zaštitnik potrošača

SEKA KUKA I BOGORADA: Radnje su nam prepune škart robe!

Podeli vest

I ptice na grani znaju kakav je kvalitet proizvoda koji se plasiraju u EU, a kakav kod nas. Najviše kupujem u trgovinama sa organskom hranom, kaže pevačica

 

 

Srećna sam što nemam kredit

Popularna pevačica nije pristalica bespotrebnog zaduživanja u bankama, pa na pitanje koliko kredita otplaćuje odgovara:
- Trenutno ne otplaćujem nijedan kredit i srećna sam da je tako.

Pevačica Seka Aleksić nije klasičan potrošač s obzirom na to da, kako kaže, svakodnevne namirnice uglavnom kupuje u prodavnicama sa organskom hranom. Ipak, koliko i druge, i nju nerviraju trgovačke prevare i podvale i loš kvalitet robe u našim prodavnicama u odnosu na onu u razvijenijim zemljama.

Seka je za Zaštitnik potrošača ispričala gde i šta kupuje, gde čeka u redu, ostavlja li bakšiš, čega najviše ima u frižideru...

U kojim radnjama najčešće kupujete?
Postoji nekoliko prodavnica sa isključivo organskom hranom i u njima pazarim mesecima unazad. Naravno, pošto sve proveravam više puta, tako sam na više strana proverila da li su proizvodi u ovim prodavnicama zaista iz organske proizvodnje.

Kada ste se poslednji put osetili kao prevareni potrošač?
Iskreno, zaboravila sam, barem kada sam konkretno ja u pitanju, ali često do mene dopiru informacije koliko smo generalno, kao nacija izloženi prevarama i podvalama. I ptice na grani znaju kakav je kvalitet proizvoda koji se plasiraju u Evropskoj uniji, a koliko je zaista škart roba koju možete pronaći u našim trgovinama, i to je ono što me ljuti i tera da se osećam prevarenom.

Čitate li deklaracije proizvoda koje kupujete?
Da, naročito kada su kozmetički proizvodi u pitanju, ali neretko se dešava da prostudiram i deklaracije na prehrambenim proizvodima.

Gde najčešće čekate u redu?
Imam naviku da u banku idem neposredno pred zatvaranje i to je jedino mesto gde ponekad moram da sačekam da dođem na red kod svog bankara.

Kako ste zadovoljni uslugama mobilnog i kablovskog operatera?
Što se mobilnog operatera tiče, menjala sam sve i ponovo se vratila onom čije usluge danas koristim. Ljudi kažu sve je to isto, ali to nema veze sa realnošću, jer ima dosta razlike, što u kvalitetu, što u cenama usluga. Kada je u pitanju kablovski operater, nikada nisam imala primedbe na njihove usluge, zaista su perfektni, od izbora televizijskih kanala do brzine i kvaliteta interneta.

Da li redovno plaćate račune?
Kada su obaveze u pitanju, veoma revnosno i na vreme plaćam svaki račun, bilo da su u pitanju komunalije, porezi ili nešto treće.

Da li dajete bakšiš u restoranima i kafićima?
Naravno, tako sam naučena i to je izraz poštovanja prema ljudima koji tamo rade i zarađuju za život.

Keš ili kartice?
Nema pravila! Kada imam dovoljno gotovine, tako i plaćam, ali često koristim i kreditne kartice.

Šta uvek imate u frižideru, a šta nemate nikada?
Probiotski jogurt, surutka, pileći file, sveže salate i "prolom" voda su konstantno prisutne namirnice, dok su crveno meso, viršle, paštete i ostale otrovne prerađevine apsolutno nepoželjni u mom frižideru.

 

Instagram

EVA O SEKINIM CIPELAMA: Svega toga ima na Kaleniću za 200 dinara!

(FOTO) VRUĆE, VRELO, VRELIJE Seki zamalo ispale sise!

(FOTO) ZA NJU NEMA ZIME Seka u bazenu dočekala jesen!


 

 


 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Odlične vesti za Pešića! "Drim tim" Srbija putuje u Pariz!
Košarka

Odlične vesti za Pešića! "Drim tim" Srbija putuje u Pariz!

Navijači košarkaške reprezentacije Srbije sa nestrpljenjem iščekuju Olimpijske igre, koje će narednog leta biti održane u Parizu! Svi se nadamo da će selektor Svetislav Pešić moći da računa na najbolje igrače kojima Srbija raspolaže, a tu se pre svih misli naravno na Nikolu Jokića. Dok čekamo rasplet NBA plej-ofa kako bismo dobili odgovor na pitanje da li će jedan od najboljih košarkaša današnjice predvoditi ekipu u glavnom gradu Francuske, želja kod pojedinih igrača se ne dovodi u pitanje! Jedan od onih koji će se staviti na raspolaganje Pešiću jeste Aleksej Pokuševski!

18.04.2024

10:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija