• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Zaštitnik potošača

29.01.2016

12:16

"SUPER-VERO" PIŠE-BRIŠE! Trgovinski lanac HEMIJSKOM OLOVKOM označava robu na sniženju?!

Zaštitnik potrošača

"SUPER-VERO" PIŠE-BRIŠE! Trgovinski lanac HEMIJSKOM OLOVKOM označava robu na sniženju?!

Podeli vest

Čitaoci dojavili, a mi proverili i uverili se, u "Veru" olovkom ispisuju i precrtavaju cene, kao u nekoj seoskoj prodavnici

 

Kao da sam u seoskoj trgovini ili kod neke pijačne tezge. Šta je nepoštovanje kupaca ako ovo nije? Kako da im verujemo da je nešto stvarno sniženo? Piši-briši, pa ko koga prevari...

Ovo je nekoliko komentara koje su nam poslali čitaoci nakon što su se u velikom marketu "Super Vera" u Trgovačkoj ulici u Beogradu susreli sa čudnim sniženjem velikog broja proizvoda. Evo o čemu se radi...

Baš ružno izgleda!

Redakciji Zaštitnika potrošača javilo se nekoliko "Verovih" kupaca, kojima je bilo čudno što je stara cena proizvoda koji su na akciji ispisana rukom, hemijskom olovkom, pa onda precrtana, dok je snižena cena označena regularnim, odštampanim ciframa. Radilo se o ne baš malom broju proizvoda, a dodatno je zbunjujuće bilo to što su u isto vreme neke druge namirnice, koje su se takođe našle na akciji, bile propisno u obe varijante (regularna i snižena cena) označene odštampanim, velikim brojkama.

- Stalno kupujem u "Veru" jer mi je najbliži, ali sada ću dobro razmisliti da li sa tim da nastavim. Jer ovim su baš potcenili nas kupce. Pa na šta to liči da rukom ispisuju i žvrljaju cene? Em zaista izgleda ružno, em zaista pobuđuje sumnju da li se uopšte radi o sniženju ili su te više cene onako odokativno ispisali, čisto da sve dobije privid akcije - rekao nam je Dragoljub Velimirović, kog je naša ekipa zatekla u "Super Veru", gde smo otišli nakon što su nam čitaoci dojavili za čudno sniženje.

Ostali trgovci: Nije praksa

U sličnom tonu akciju u "Veru" komentarisali su i oni koji su nam poslali mejlove ili nas zvali telefonom, začuđeni manirom koji u prethodnom periodu, kako kažu, nije bio svojstven ovom trgovinskom lancu.

- Zaista sam zbunjen i ne znam o čemu se radi. Supruga koja je bila sa mnom u "Veru" pomislila je da im je eventualno nestalo papira ili da se pokvario štampač, dok je meni sve mnogo sumnjivije i sve mi se nešto čini da su pokušali da nas ubede da je na akciji roba koja to nije. Možda grešim dušu, međutim, meni tako izgleda - kaže Petar Stojanović, jedan od čitalaca koji su nas zvali telefonom.

Na pitanja koja smo poslali "Veru" nismo dobili odgovor

Zaštitnik potrošača pokušao je i od "Super Vera" dobije objašnjenje zašto su na ovaj način označavali stare cene proizvoda na sniženju. Međutim, iako smo mejl sa pitanjima poslali još u sredu 13. januara, do zaključenja ovog dodatka, 24. januara, nikakav odgovor nismo dobili.

S druge strane, u nezvaničnim razgovorima sa drugim trgovinskim lancima rečeno nam je da kod njih nije praksa da rukom ispisuju cene, bile one regularne ili one na sniženju, te da ih čudi što su se kolege iz "Vera" odlučile na tako nešto. Ipak, zvanično niko nije hteo da komentariše ovakav postupak.

DA LI VERUJETE ONOME ŠTO PIŠE NA AMBALAŽI?! Posle ovih saveta ćete žmurećki birati zdrave namirnice!

PRAVE NAS LUDIM! "Perutnina Ptuj" prodaje "prirodne" pileće salame sa čak 4 ADITIVA I SAMO 10% MESA prve kategorije!

EVO KAKO NAS VARA HRVATSKA "ATLANTIK GRUPA" Cena GRATIS "Smokija" je 4,49 dinara!

VERUJETE LI REKLAMAMA?! Evo kako smo bezuspešno tragali za Milenom KOJA JE SMRŠALA 29 KILOGRAMA!

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Hmmm

pre 8 godina

Nemojte praviti vesti od nečeg što to nisu. Po zakonu kad imate akcijsku cenu morate imati i cenu koja je bila pre akcije. U njihovom slučaju te cene ispisuju rukom jer njihov program(software) nije predvideo naše zakone. Vest bi bila da odete u Metro i da pokažete kako oni ne ispisuju koje su cene bile pre akcije iako su u obavezi da to urade po zakonu.

Darko

pre 6 godina

Seljački i jadno izgleda, čuj softver im ne dozvoljava ha, ha, ha

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17