• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Zaštitnik potošača

24.03.2016

08:17

UŽAS! STUDENT U FLAŠICI NAŠAO ODVRATNU CRNU MASU: "Cedevita" mi se zgadila za sva vremena!

Zaštitnik potrošača

UŽAS! STUDENT U FLAŠICI NAŠAO ODVRATNU CRNU MASU: "Cedevita" mi se zgadila za sva vremena!

Podeli vest

Na trafici kupio "cedevitu on the go" od limuna, a u njoj, u delu s vodom, pre otvaranja uočio nešto veliko, crno i ljigavo

105 dinara 
Dušan je platio "cedevitu"

Dušanu Matiću, studentu iz Beograda, "cedevita" se zgadila za ceo život!

Ovaj momak je, u najmanju ruku, doživeo neprijatnost kada je na jednoj trafici pazario "cedevitu on the go" sa ukusom limuna. Iako nije od onih građana koji detaljno proveravaju proizvod koji pazare, Dušanu nije moglo da promakne ono što se nalazilo u flašici u delu sa vodom.

Odgovor "Cedevite": Sporni uzorak nismo dobili na uvid

Primili smo žalbu pomenutog potrošača, što prema visokim standardima kontrole procesa i kvaliteta proizvoda u našim pogonima, koji garantuju ispravnost svih proizvoda, nije očekivano. Nažalost, sporni uzorak nismo dobili na uvid, što je osnovna pretpostavka da se na osnovu autentičnosti uzorka s greškom pokrene adekvatna analiza ukupnog procesa proizvodnje, i to je redovna procedura koju sprovodimo u tom slučaju. Uz izuzetno efikasan sistem prikupljanja svih informacija i reklamacija i njihove detaljne analize, propisuju se i sprovode posebne mere koje smanjuju rizik na minimum i obezbeđuju sigurnost proizvoda, tako da odgovorno tvrdimo da reklamaciju ove vrste do sada još nismo imali.
Sledstveno tome, uzimajući u obzir sve potencijalne rizike i njihove izvore, proces proizvodnje "cedevite" potpuno je zatvoren, automatizovan sistem, uz kontinuiranu kontrolu tokom svih procesa, redovno uzorkovanje, kao i vizuelnu krajnju kontrolu svakog zatvarača pre paletiranja.
Tako da na osnovu priloženih fotografija možemo samo da pretpostavimo da je do odstupanja u kvalitetu moglo da dođe jedino naknadno usled različitih deformacija bočice, tačnije ako je folija na zatvaraču oštećena, što je u krajnjem slučaju moglo da uzrokuje stvaranje plesni u vodi.
"Cedevita", kao deo sistema "Atlantik grupe", svoj sistem kvaliteta zasniva na upravljanju procesima prema najboljim svetskim standardima.

- Nemam običaj da zagledam ono što kupujem, ali ako je reč o sličnim proizvodima kao što je "cedevita", koji se mućkaju ili pripremaju na neki drugi način, ipak malo detaljnije pogledam. Ali ovo mi, kao i svakom drugom, ne bi promaklo. Kada sam video kako u vodi pliva masa koju ne umem da definišem, bio sam najblaže rečeno, zgrožen - kaže Dušan Matić za Zaštitnik potrošača, koji je i nama na uvid doneo hermetički zatvorenu, neotpakovanu bocu pomenute "cedevite" kako bismo se i sami uverili šta se našlo u vodi.

Ni mi nismo umeli da definišemo šta bi mogla da bude ta odvratna, crna masa nepravilnog oblika koja pluta u vodi.

- Kao što vidite, proizvod je u važećem roku trajanja. Na poklopcu flašice piše da je upotrebljiva do 1. septembra 2016. godine. Na trafici na kojoj sam ga pazario ovaj nekada omiljeni, a sada zastrašujući napitak uredno je bio skladišten u uključenom frižideru - kaže naš sagovornik.

Na svu sreću, kako kaže, nije izmućkao prah koji se nalazi u poklopcu sa vodom i popio, jer ne sme ni da pomisli šta bi moglo da mu se dogodi da je ovu masu nepoznatog porekla i sastava uneo u sebe.

- Kupio sam je 1. februara, a u međuvremenu, kao što možete i sami da vidite, pojavile su se crne tačkice na dnu flaše. One nisu postojale kada sam kupio napitak.

Dušan se odmah, nakon ovog neprijatnog iskustva, obratio "Atlantik grupi", koja proizvodi "cedevitu".

- Prvo sam pisao njihovom matičnom predstavništvu u Hrvatskoj, ali nisam dobio nikakav odgovor. Onda sam poslao mejl u njihovo srpsko predstavništvo. U njemu sam priložio snimak i fotografije ovog čuda koje sam pronašao. U odgovoru koji sam dobio zahtevali su da im dostavim svoje lične podatke, gramažu, mesto gde i kada sam kupio proizvod, kao i da im dostavim spornu flašicu. Međutim, čitajući na internetu slična iskustva ljudi koji su u flašama nalazili sve i svašta, nisam želeo da im sve to dam u ruke, jer pretpostavljam da kada bih ostao bez ključnog dokaza, ta priča bi bila zataškana. Zato sam i želeo da ovo iskustvo podelim sa ostalim građanima kako bi ubuduće više obratili pažnju na ono što kupuju. Ja to već radim, svakako - priča Dušan, koji se raspitivao i kako ga u ovom slučaju štite važeći zakoni:

- Stručnjaci su mi rekli da bih mogao bilo šta da potražujem samo u slučaju da sam ovu gadost uneo u sebe i na primer se otrovao. Da se ovako nešto dogodilo bilo gde u svetu, ne samo da bih dobio odštetu već bi proizvođač bio ozbiljno sankcionisan, a proizvod bi, kao onomad čokoladice, bio povučen iz prodaje - kaže naš sagovornik.

VELIKO ISTRAŽIVANJE ZAŠTITNIKA POTROŠAČA! ŠTA NAM JE USTVARI PORUČILA SZO: Jedite domaće meso, kuvano, dinstano, bez dodataka

NAJVEĆI SRPSKI STRUČNJAK ZA RAKIJU TVRDI: Na skali od nula do deset, MI PIJEMO BRLJU JEDVA ZA TROJKU!

PRAVE NAS LUDIM! "Perutnina Ptuj" prodaje "prirodne" pileće salame sa čak 4 ADITIVA I SAMO 10% MESA prve kategorije!

 

 


 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
badza

pre 8 godina

Od komsija Hrvata mozemo da ocekujemo samo djubre a ne kvalitet.Toga smo bili svesni i do sada a pamet u glavu za u buduce.

Baja

pre 8 godina

hrvati su kupili i Multivitu iz Vršca,ugasili proizvodnju i preneli je u Zagreb gde se proizvodi(proverite na pakovanju)hrvati imaju potpuni monopol na energetska pića u Srbiji.SRAMOTA. Možete kupiti naš dobar multivitaminski proizvod VITA-VITA koji se nalazi na dnu polica ili je sakriven ako ga uopšte ima... Potrudite se da nađete multivitamin VIA-VITA koji je ODLIČAN,kupujmo domaće ,stop monopolu i ukidanju proizvodnje od strane hrvata

dejan

pre 8 godina

Juce kampanja protiv Delta motors, danas prutiv Atlantik grupe! Ko je sutra na redu?

box73

pre 8 godina

Posto su u pitanju hrvati,sve ce se zataskati,ovo je Srbistan.\n

XXL

pre 8 godina

Objaviti rezultat analize i javno objaviti šta je sadržaj toga.

dusan

pre 8 godina

Ne kupujte hrvatske proizvode truju nas pouzdano znam

bh

pre 8 godina

Dušane sveznalico. Imamo li bilo kakvu kontrolu njihovih proizvoda? Ako imamo zašto dopuštamo da nas truju, POUZDANA SVEZNALICO?

Rade

pre 8 godina

Hrvatima, nije potreban rat protiv Srbije. Dovoljno im je, što smo glupi i dozvolili da nas hrane. Truju nas polako ali sigurno. Tako nam i treba kada smo gluperde !!!!

Grigorije MMM

pre 8 godina

Čudna stvar. Zašto momak nije odneo bočicu sa tim crnim talogom u našu tržišnu ili sanitarnu inspekciju, da oni prvo konstatuju da je to tako i da pokrenu svoj postupak protiv proizvodjača, a onda da je poslao Cedeviti bočicu i sadržaj, kako su i trazili, radi analize. Ovako, sad, ostaje samo jednostrana priča bez dokaza. Još mogu i da ga tuže zbog "neopravdanog" širenja loše reklame.

Rada

pre 8 godina

Hahaha, da im posalje bocicu pa da je "pojede maca"-nema dokaza! Jel stvarno misle da smo toliko glupi?! Samo otvaranje uz prisustvo Zavoda za zastitu zdravlja, policije i notara i predstavnika proizvodjaca i uz potisan zapisnik u pet ravnoglasnih primeraka a uzorke i Zavodu i proizvodjacu.

alekss

pre 8 godina

Не разумем што се ЗВЕЗДАШИ буне кад носе IDEA на леђима !! уместо ц.звезда !??

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija